В антикорупціонерів “золоті унітази”? НАБУ витрачає мільйони на ремонт вбиралень

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ), яке нещодавно втрапило у скандал через витік даних, опублікувало на сайті “Прозоро” цікавий тендер. Йдеться про послуги з ремонту туалетів на суму у 3 мільйони 80 тисяч гривень.

Виконавця послуг вже знайшли ― ним стало товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) “Порта Нова”. Відповідний тендер опублікований на Prozorro.

Ремонт туалетів для НАБУ на 3 млн грн

Очікувана вартість тендеру на послуги для антикорупціонерів складала понад 4 мільйони гривень. Але за результатами аукціону вона знизилась на чверть, пише UNN.

У тендерній документації йдеться про те, що в НАБУ збираються зробити капітальний ремонт вбиралень. У будівлі збираються замінити не лише унітази, а навіть вимикачі та розетки.

Основна інформація про тендер НАБУ

Що стосується виконавця робіт, то “Порта Нова” є доволі “молодою” компанією. Вона зареєстрована 1 грудня 2023 року, а статусний капітал складає усього 1000 гривень. Саме ця компанія виграла тендер на ремонт адміністративної будівлі Нацбанку.

Проте з’явились питання до документації, а точніше до довідок про ремонти, які датовані 01.12.23 та 02.12.23. Тобто, у день та на наступний день після реєстрації ТОВ. Через це “Порта Нова” була дискваліфікована.

Цікаво, що у лютому НАБУ замовляло дві послуги з прочистки каналізації в адміністративних будівлях. За них заплатили трохи більш як 30 тисяч гривень.

Ще один тендер на ремонт туалетів у столиці оголосила Національна поліція. Проте його вартість ще більша ― понад 3,6 мільйона гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

США і Туреччина готують багатомільярдну угоду в сфері оборони

Віце-президент Торгової палати США Близького Сходу, Центральної Азії та Туреччини Дженніфер Міель заявила, що між…

2 години ago

Часів Яр: ЗСУ контратакували та вибили росіян з частини міста

ЗСУ вибили російські війська з мікрорайону «Канал» під час контратаки під Часов Яром, пише видання…

2 години ago

В Кремлі прокоментували ордери на арешт Герасимова та Шойгу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видані Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордери на арешт Сергія…

2 години ago

Україна готова виконати вимоги Угорщини

Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із…

3 години ago

Терміни для оновлення даних ТЦК продовжувати не будуть: що відомо

Військовозобов'язані українці під час мобілізації в Україні у нормальному темпі оновлюють військово-облікові дані. Найбільша кількість оновлень…

5 години ago

Матюкатися корисно: психологи розкрили несподівані переваги лайки

Зазвичай нецензурну лайку вважають недоречною та поганою звичкою, але це може бути корисним для психічного здоров'я. Хоча матюки…

5 години ago