Подешевшала в три рази: в Україні обвалились ціни на популярну ягоду

Ціни на продукти в Україні змінюються досить динамічно, особливо на фрукти, ягоди та овочі. Нещодавно ми писали про те, що тепличні огірки подешевшали на 30%, а тепер повідомляємо про зміну вартості малини.

Популярна серед українців ягода знизилась майже втричі всього за тиждень. Як повідомляє проєкт EastFruit, зараз вартість 1 кг малини починається від 100 грн.

Малина подешевшала майже втричі

Ціна 1 кілограму ягоди складає від 100 до 160 гривень. Ще тиждень тому за малину просили більше. Її продавали за 330-350 грн за 1 кг.

Не настільки стрімко, але теж досить відчутно подешевшала лохина. Раніше за неї просили 400-420 грн за 1 кг, а тепер ціна знизилась до 320-380 грн.

Ціни на ягоду для заморожування

Сезон тільки розпочався, а заморожувальники вже озвучують перші ціни, за які вони згодні закупляти малину. Вартість вище, ніж у 2023 році, проте фермерів вона не влаштовує. Ціни залежать від області(1 кг):

  • Хмельницька область ― 35 грн;
  • Житомирська ― 45-50 грн;
  • Львівська ― 42-44 грн;
  • Київська ― 45-50 грн;
  • Вінницька ― 35 грн.

Заморожувальники звертають увагу, що несуть більші ризики через ситуацію в енергосистемі. Через це процес стає значно дорожчим. Тому вони хотіли б зекономити на сировині.

Зазначимо, що вартість 1 кг ягоди в Україні складає близько одного долара США. При цьому світові ціни близькі до $3 за 1 кг.

Ольга Степанова

Recent Posts

США і Туреччина готують багатомільярдну угоду в сфері оборони

Віце-президент Торгової палати США Близького Сходу, Центральної Азії та Туреччини Дженніфер Міель заявила, що між…

2 години ago

Часів Яр: ЗСУ контратакували та вибили росіян з частини міста

ЗСУ вибили російські війська з мікрорайону «Канал» під час контратаки під Часов Яром, пише видання…

2 години ago

В Кремлі прокоментували ордери на арешт Герасимова та Шойгу

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував видані Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордери на арешт Сергія…

2 години ago

Україна готова виконати вимоги Угорщини

Україна готова задовольнити вимоги Угорщини щодо нацменшин у рамках євроінтеграції. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр із…

3 години ago

Терміни для оновлення даних ТЦК продовжувати не будуть: що відомо

Військовозобов'язані українці під час мобілізації в Україні у нормальному темпі оновлюють військово-облікові дані. Найбільша кількість оновлень…

5 години ago

Матюкатися корисно: психологи розкрили несподівані переваги лайки

Зазвичай нецензурну лайку вважають недоречною та поганою звичкою, але це може бути корисним для психічного здоров'я. Хоча матюки…

5 години ago