Вижити не можливо: майже половина українців отримує пенсію менше ніж 100 доларів

В Україні станом на 1 жовтня нараховується 10,34 мільйона пенсіонерів. 43% літніх людей в Україні отримують менше ніж 100 доларів, причому у більшості з цих людей пенсія становить 66 доларів (тобто 2 760 грн) на місяць. Про це повідомляють аналітики платформи “Опендатабот”.

Розмір пенсій в Україні Фото: Опендатабот

За даними сервісу, середня пенсія по країні — 5 851 грн (141 долар). У 1,31 млн українців (тобто 12,7%) розмір пенсії складає понад 10 000 гривень. В середньому пенсіонери цієї групи отримують 15 354 грн (370 доларів).

Якщо порівнювати розмір пенсій по регіонах, то найвищі пенсії отримують жителі столиці. Пенсія в Києві складає 7 971 грн, що на 36% більше, ніж в середньому по країні. Також високу пенсію отримують жителі Рівненської (7 276 грн) та Донецької (7 158 грн) області. Найменші пенсії отримують в Тернопільській (4 460 грн), Чернівецькій (4 664 грн) та Закарпатській (4 697 грн) областях.

Середній розмір пенсії по регіонам Фото: Опендатабот

Зазначимо, що українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. Однак 15 жовтня в ГУ Пенсійного фонду повідомили, що деякі можуть втратити виплати через низку причин. Виплати відновити можна, звернувшись до Пенсійного фонду.

Слід додати, що пенсіонери, які продовжують працювати або є фізичними особами-підприємцями, про свій статус повинні повідомити державу. Якщо ж вони цього не зроблять протягом 10 днів, то зайві пенсійні витрати потрібно буде повернути.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Землі загрожують 14 великих астероїдів: вчені попередили про “рій Судного дня”

У загрозливому потоці космічного сміття, який дрейфує поблизу Землі, можуть ховатися до 14 астероїдів, можливо, "кілометрового…

2 хв. ago

Не тільки комуналка “висмокче” всі гроші: як змінилися ціни на тарифи, послуги та ключові продукти

Стало відомо про нещодавнє зростання тарифів на комунальні послуги по всій Україні. Поряд із цим…

14 хв. ago

У Миколаївській області посилили мобілізацію, але підрозділи не приймають новобранців

На Миколаївщині посилили мобілізацію, але підрозділи не приймають мобілізованих через слабку мотивацію. Про це розповів…

23 хв. ago

Декрет стає коротшим: держава готує сюрпризи для молодих батьків

Міністерство соціальної політики України працює над новими програмами, щоб допомогти молодим матерям швидше повернутися до…

34 хв. ago

Дві години різниці з Європою: українці обурені скасуванням літнього часу

Згідно з новим законом, українці цього року можуть востаннє перевести годинники на зимовий час. Відтепер…

43 хв. ago

Випустили до коронації: на аукціоні продадуть 122-річну шоколадку (фото)

Нез'їдену 122-річну плитку шоколаду, виготовлену на честь коронації британського короля Едуарда VII, може бути продано…

54 хв. ago