Відключили світло за борги: як діяти, щоб не довелося платити ще більше

Якщо заборгованість за електроенергію призвела до відключення від мережі, то споживачеві потрібно дотримуватись чітких правил, щоб повернути світло до будинку. В іншому випадку можуть застосовуватись додаткові санкції. Про це попереджає “Прикарпаттяобленерго“.

За словами енергетиків, останнім часом побільшало випадків, коли споживачеві відключають світло за борги. Людина оплачує суму заборгованості, а потім самостійно підключається до внутрішньобудинкових мереж багатоквартирних будинків, і знову починає споживати електроенергію.

Вимкнення світла за борги. Фото: скрін youtube

Здавалося б, заплатив – маєш право знову користуватись благами цивілізації. Але не все так однозначно. Самовільні підключення незаконні та до того ж споживач наражає себе на небезпеку, оскільки може бути вражений струмом.

Енергетики наголошують, що після сплати боргу споживач зобов’язаний окремо заплатити за повторне підключення домогосподарства до мережі.

Електроенергія Фото: скрін youtube

Якщо споживач мав заборгованість перед електропостачальником, і після відповідного повідомлення був відключений від світла, йому спочатку необхідно сплатити суму боргу, а потім – вартість повторного підключення до мережі“, – попередили в обленерго.

Якщо споживач самовільно підключився після сплати боргу, то енергетики проводять повторне відключення, тобто оплачувати послугу все одно доведеться. Якщо ж дії порушника призвели до пошкодження обладнання або знеструмлення будинку, йому доведеться понести матеріальну відповідальність за ліквідацію аварії.

Романчук Микола

Recent Posts

Недостатньо сумний або заснув на нараді: експосол розповів, за що можуть розстріляти в КНДР

У Північній Кореї громадян фактично можуть розстріляти за все, що завгодно — будь то сон…

7 хв. ago

“Иммунитет” на ТЦК: каких украинцев мобилизация точно обойдет стороной

В Украине сохраняется военное положение и всеобщая мобилизация. Однако новые события указывают на то, что…

16 хв. ago

Йдете по гриби — беріть гаманець: за які прогулянки нещадно штрафуватимуть

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №9665, що посилює відповідальність за правопорушення у сфері захисту рослинного світу та…

28 хв. ago

“Великий сюрприз” для Ізраїлю: Іран погрожує ударом “страшнішим за ядерний”

Бригадний генерал Ебрахім Ростамі, колишній секретар комісії з озброєнь "Корпусу вартових ісламської революції" (КВІР) прокоментував…

37 хв. ago

Батько найняв повію для свого 13-річного сина: усе закінчилось несподівано

У Великій Британії батько найняв секс-працівницю для свого 13-річного сина, а потім сказав йому, щоб…

46 хв. ago

Чоловік дожив до 78 років, так і не дізнавшись, що у нього насправді три пеніси

Британський чоловік дожив до 78 років, не помітивши, що у нього було два зайвих пеніси.…

55 хв. ago