Слідом за МСЕК: ухилянтів почали виловлювати по інститутах – облава по всій країні

На Закарпатті затримали ректора Східно-європейського слов’янського університету, яка допомогла «відкосити» від армії понад 300 чоловікам. За даними ЗМІ, крім Людмили Несух, затримано колишнього проректора приватного вишу, а також працівника військової служби правопорядку, інформує портал Стіна.

Чоловікам призовного віку вони оформляли фальшивий статус «здобувача освіти» за 1500 євро і відстрочку від мобілізації за 500-1000 доларів. Під час обшуків вилучено понад 4,5 млн грн у різній валюті.

На Київщині викрили заступника директора фінансового коледжу та двох його підлеглих, які «задніми числами» оформляли своїх клієнтів до аспірантури. Для реалізації злочину фігуранти «супроводжували вступ» ухильників до приватного науково-дослідного інституту як студентів коледжу, в якому вони насправді не навчалися.

У Черкасах затримано двох працівників медзакладів, які видавали військовозобов’язаним чоловікам довідки з фіктивними діагнозами, що надалі робило їх непридатними. Свої «послуги» зловмисники оцінили у 2000 доларів.

Варто зазначити, що ТЦК анулюють відстрочки, які видають корупціонери. Інакше кажучи, якщо особа отримала відстрочку або білий квиток за хабар, у разі затримання фігурантів, вони будуть анульовані.

Наприклад, комісія Ужгородського ТЦК скасувала раніше надані відстрочки від призову 225 «студентам-ухилянтам».

Ткаченко Валентина

Recent Posts

ЄС має намір ізолювати РФ

16 жовтня Європейський Союз проводить свій перший саміт з країнами Перської затоки, спрямований на зміцнення…

1 хв. ago

Дісталися і пенсіонерів: запровадили солідні штрафи – чи вистачить грошей розрахуватися

У Пенсійному фонді розповіли про штрафні санкції для пенсіонерів . Цією інформацією ділиться Пенсійний фонд, пише Стіна. В українських…

5 хв. ago

Українські діячі культури тікають за кордон: Точицький шокований

Міністр культури та стратегічних комунікацій України Микола Точицький повідомив, що кожен п'ятий митець, який виїжджає…

9 хв. ago

Зеленський у Раді презентував план перемоги: повний текст

Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Верховної Ради, де вперше публічно презентував план перемоги України у…

14 хв. ago

Зеленський розкрив українцям свій план перемоги

План перемоги України складається з п'яти пунктів. Є у ньому й три таємні додатки, сказав президент Володимир Зеленський під…

15 хв. ago

“Треба мобілізувати з 18 років”: влада ошелешила вимогами щодо призову на фронт

Американські політики обох партій наполягають на тому, щоб президент Володимир Зеленський знизив вік призову в…

17 хв. ago