Росія готується до масових ударів по енергетиці: секретар РНБО зробив тривожну заяву

Україна активно готується до масованих атак з боку російських агресорів із настанням осінньо-зимового періоду, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко. Під час відкриття виставки «Енергетика в промисловості-2024» у Києві він попередив, що з початком опалювального сезону слід очікувати нових ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури.

«З початком опалювального сезону можна очікувати масованих російських ударів по енергетиці», — сказав Литвиненко. За його словами, енергосистема знову опиниться під ударом ворога, який має на меті паралізувати життєво важливі галузі, посіяти паніку та ускладнити життя цивільному населенню, пише Interfax.

Масована ракетна атака на Київ

Водночас Литвиненко підкреслив, що попри ці загрози українська енергетика вже довела свою здатність швидко адаптуватися до нових викликів та впроваджувати інноваційні рішення навіть в умовах війни.

Він наголосив, що росія не змогла реалізувати свої плани щодо руйнування економіки України та паралізації енергетичної системи. Завдяки стійкості та професіоналізму українських енергетиків, країна продовжує забезпечувати енергопостачання та протистояти ворожим атакам.

наслідки ракетної атаки на Київ

Секретар РНБО також підкреслив важливість підготовки до зимових місяців, коли енергосистема країни буде під значним навантаженням. Він запевнив, що влада робить усе можливе, щоб забезпечити стабільність у критично важливих секторах і мінімізувати наслідки від можливих атак.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Відстрочка для студентів у віці: все скасовує новий указ

Українцям розповіли про відстрочку від мобілізації студентів та з якого моменту студент отримує право на неї. Про…

2 хв. ago

Ціна на електроенергію може зрости ще вдвічі — заява нардепа

В Україні триває підготовка енергетичної системи до зими. Через російські атаки з 27% теплової електроенергії…

12 хв. ago

Німецькі винищувачі перехопили літак РФ над Балтійським морем

Німеччина підняла винищувачі в повітря через російський розвідувальний літак Іл-20, який увійшов у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем. Про…

20 хв. ago

Стати багатою та успішною: який рецепт для України пропонують нобелівські лауреати-2024

Нобелівські премії зазвичай сприймаються як щось дуже абстрактне. Економіст Тимофій Милованов, аналізуючи роботу нинішніх лауреатів…

28 хв. ago

Чоловік спробував зарядити телефон від “сонячного” капелюха EcoFlow: що вийшло (фото)

Оглядач техніки Джон Веласко протестував капелюх EcoFlow Power Hat, намагаючись зарядити від нього свій смартфон Samsung…

39 хв. ago

Чоловік, якого звільнили 15 років тому, домігся величезної компенсації за наднормову роботу

Федеральний суд Швейцарії зобов'язав роботодавця, який звільнив працівника 15 років тому, виплатити йому гроші за…

48 хв. ago