Росія готується до масових ударів по енергетиці: секретар РНБО зробив тривожну заяву

Україна активно готується до масованих атак з боку російських агресорів із настанням осінньо-зимового періоду, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко. Під час відкриття виставки «Енергетика в промисловості-2024» у Києві він попередив, що з початком опалювального сезону слід очікувати нових ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури.

«З початком опалювального сезону можна очікувати масованих російських ударів по енергетиці», — сказав Литвиненко. За його словами, енергосистема знову опиниться під ударом ворога, який має на меті паралізувати життєво важливі галузі, посіяти паніку та ускладнити життя цивільному населенню, пише Interfax.

Масована ракетна атака на Київ

Водночас Литвиненко підкреслив, що попри ці загрози українська енергетика вже довела свою здатність швидко адаптуватися до нових викликів та впроваджувати інноваційні рішення навіть в умовах війни.

Він наголосив, що росія не змогла реалізувати свої плани щодо руйнування економіки України та паралізації енергетичної системи. Завдяки стійкості та професіоналізму українських енергетиків, країна продовжує забезпечувати енергопостачання та протистояти ворожим атакам.

наслідки ракетної атаки на Київ

Секретар РНБО також підкреслив важливість підготовки до зимових місяців, коли енергосистема країни буде під значним навантаженням. Він запевнив, що влада робить усе можливе, щоб забезпечити стабільність у критично важливих секторах і мінімізувати наслідки від можливих атак.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати на війну: є декілька категорій

В Україні колишніх співробітників силових структур, які вже спокійно насолоджувалися своєю пенсією, можуть мобілізувати до…

10 хв. ago

Третина українських компаній може сховатися в тінь через нові податки

Коли український бізнес і так на межі виживання, держава вирішує підняти податки. Логічно? Не зовсім.…

28 хв. ago

Ненавидів “х**лів”: посадовець “Укренерго” “зливав” дані про наслідки обстрілів

В Україні викрили посадовця НЕК "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини РФ. Деталями 16 жовтня поділилась пресслужба Служби безпеки…

40 хв. ago

Жінки пішли в наступ: у Закарпатті розтрощили бус ТЦК і закидали камінням

Закарпаття знову в центрі уваги, і цього разу не через мальовничі краєвиди. У селі Великі…

44 хв. ago

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера…

57 хв. ago

Верховна Рада має намір саджати українців за соціальні мережі

Верховна Рада України вирішила серйозно взятися за користувачів, які відчули себе "мисливцями" в мережі. До…

1 годину ago