Мобілізація чоловіків 50+: два винятки, коли призов неминучий

В Україні оновлено умови мобілізації для чоловіків віком від 50 років. Ця категорія громадян зазвичай не надто цікава бойовим підрозділам, однак існують винятки, які можуть змінити ситуацію. Призов “передпенсійників” можливий у двох конкретних випадках, про що розповів народний депутат Федір Веніславський у коментарі для “РБК-Україна”.

Бойові частини не охоче залучають чоловіків 50+, адже з віком і здоров’ям з’являються обмеження. Офіційно в Генштабі підтверджують, що масово призивати цю категорію немає сенсу. За словами Веніславського, таких військовозобов’язаних мобілізують рідко і лише за наявності двох специфічних умов.

По-перше, якщо чоловік має дефіцитну військово-облікову спеціальність, що потрібна на фронті. По-друге, якщо є потреба в роботі тилових підрозділів, де важливі навички, наприклад, ремонт техніки.

Депутат також наголосив, що наразі мобілізація людей віком від 50 до 60 років відбувається досить рідко, йдеться про вкрай обмежену кількість осіб, які мають відповідні спеціальності або здібності.

Тож, якщо вам уже за 50, ймовірність призову є, але тільки за наявності конкретних навичок або завдань, які не можна виконати без вас.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Землі загрожують 14 великих астероїдів: вчені попередили про “рій Судного дня”

У загрозливому потоці космічного сміття, який дрейфує поблизу Землі, можуть ховатися до 14 астероїдів, можливо, "кілометрового…

39 секунд ago

Не тільки комуналка “висмокче” всі гроші: як змінилися ціни на тарифи, послуги та ключові продукти

Стало відомо про нещодавнє зростання тарифів на комунальні послуги по всій Україні. Поряд із цим…

13 хв. ago

У Миколаївській області посилили мобілізацію, але підрозділи не приймають новобранців

На Миколаївщині посилили мобілізацію, але підрозділи не приймають мобілізованих через слабку мотивацію. Про це розповів…

22 хв. ago

Декрет стає коротшим: держава готує сюрпризи для молодих батьків

Міністерство соціальної політики України працює над новими програмами, щоб допомогти молодим матерям швидше повернутися до…

33 хв. ago

Дві години різниці з Європою: українці обурені скасуванням літнього часу

Згідно з новим законом, українці цього року можуть востаннє перевести годинники на зимовий час. Відтепер…

42 хв. ago

Випустили до коронації: на аукціоні продадуть 122-річну шоколадку (фото)

Нез'їдену 122-річну плитку шоколаду, виготовлену на честь коронації британського короля Едуарда VII, може бути продано…

53 хв. ago