Коли знову з’являться черги під ТЦК: експерти про мобілізаційний провал

В Україні навколо теми мобілізації багато розмов. Що відбиває бажання в українців стати на захист своєї країни? Чому бронь 50% персоналу не вирішує питання?

Військовий експерт Роман Світан в ефірі “Апостроф TV” висловив думку, що примусова мобілізація лише шкодить боєздатності на фронті. Проблема в тому, що “бусифіковані” люди, яких мобілізують насильно, часто виявляються неспроможними ефективно воювати. Світан навів приклад 72-ї бригади під Вугледаром, яку росіяни обійшли з флангів через слабкість у підрозділах територіальної оборони. “Мотивацію через примус підняти неможливо”, — пояснює експерт.

Але це лише частина проблеми. Світан вважає, що фінансова мотивація має стати ключовим фактором для залучення професіоналів до лав ЗСУ. Патріотизм — це добре, але на передовій він не замінить необхідні навички та підготовку. “Ті 100 тисяч гривень, які зараз пропонують військовим, це близько 2 тисяч доларів — цього недостатньо для стимулу”, — зазначає експерт, натякаючи, що потрібно серйозно підвищувати ставки.

Водіїв бензовозів треба дозволити бронювати в 100% випадках

Засновник логістичної групи компаній “Прайм”, експерт паливного ринку Дмитро Льоушкін на своїй сторінці в Facebook зазначив, що в Україні почастішали випадки, коли працівники ТЦК водіїв знімають прямо з бензовозів.

“‎Їде бензовоз, везе паливо. Водія забрали, бензовоз навантажений на узбіччі залишився. Водіїв з допусками, з АДР (поширене позначення небезпечних вантажів, — ред.) їх дуже мало, таким чином, дефіцит кадрів призведе до того, що переміщати ресурс буде неможливо. Бронь 50% співробітників у цьому випадку нам точно не вирішує питання, тому що логічно, що незрозуміло де брати постійно цю другу половину після 50%”, — пише ‎підприємець. 

За словами експерта, у випадку визнання підприємства критично важливим, водіїв бензовозів треба дозволити бронювати в 100% випадках.

Якщо цього не зробити, можуть виникнути серйозні труднощі з доставленням палива на АЗС. Адже просто так когось за кермо бензовоза не посадиш, додає Льоушкін.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Ціна на електроенергію може зрости ще вдвічі — заява нардепа

В Україні триває підготовка енергетичної системи до зими. Через російські атаки з 27% теплової електроенергії…

7 хв. ago

Німецькі винищувачі перехопили літак РФ над Балтійським морем

Німеччина підняла винищувачі в повітря через російський розвідувальний літак Іл-20, який увійшов у міжнародний повітряний простір над Балтійським морем. Про…

15 хв. ago

Стати багатою та успішною: який рецепт для України пропонують нобелівські лауреати-2024

Нобелівські премії зазвичай сприймаються як щось дуже абстрактне. Економіст Тимофій Милованов, аналізуючи роботу нинішніх лауреатів…

23 хв. ago

Чоловік спробував зарядити телефон від “сонячного” капелюха EcoFlow: що вийшло (фото)

Оглядач техніки Джон Веласко протестував капелюх EcoFlow Power Hat, намагаючись зарядити від нього свій смартфон Samsung…

34 хв. ago

Чоловік, якого звільнили 15 років тому, домігся величезної компенсації за наднормову роботу

Федеральний суд Швейцарії зобов'язав роботодавця, який звільнив працівника 15 років тому, виплатити йому гроші за…

43 хв. ago

Люди висадяться на Місяць у Prada: модний дім презентував новий скафандр (фото)

Дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU) вперше представили на Міжнародному конгресі астронавтів у Мілані.…

51 хв. ago