Коли знову з’являться черги під ТЦК: експерти про мобілізаційний провал

В Україні навколо теми мобілізації багато розмов. Що відбиває бажання в українців стати на захист своєї країни? Чому бронь 50% персоналу не вирішує питання?

Військовий експерт Роман Світан в ефірі “Апостроф TV” висловив думку, що примусова мобілізація лише шкодить боєздатності на фронті. Проблема в тому, що “бусифіковані” люди, яких мобілізують насильно, часто виявляються неспроможними ефективно воювати. Світан навів приклад 72-ї бригади під Вугледаром, яку росіяни обійшли з флангів через слабкість у підрозділах територіальної оборони. “Мотивацію через примус підняти неможливо”, — пояснює експерт.

Але це лише частина проблеми. Світан вважає, що фінансова мотивація має стати ключовим фактором для залучення професіоналів до лав ЗСУ. Патріотизм — це добре, але на передовій він не замінить необхідні навички та підготовку. “Ті 100 тисяч гривень, які зараз пропонують військовим, це близько 2 тисяч доларів — цього недостатньо для стимулу”, — зазначає експерт, натякаючи, що потрібно серйозно підвищувати ставки.

Водіїв бензовозів треба дозволити бронювати в 100% випадках

Засновник логістичної групи компаній “Прайм”, експерт паливного ринку Дмитро Льоушкін на своїй сторінці в Facebook зазначив, що в Україні почастішали випадки, коли працівники ТЦК водіїв знімають прямо з бензовозів.

“‎Їде бензовоз, везе паливо. Водія забрали, бензовоз навантажений на узбіччі залишився. Водіїв з допусками, з АДР (поширене позначення небезпечних вантажів, — ред.) їх дуже мало, таким чином, дефіцит кадрів призведе до того, що переміщати ресурс буде неможливо. Бронь 50% співробітників у цьому випадку нам точно не вирішує питання, тому що логічно, що незрозуміло де брати постійно цю другу половину після 50%”, — пише ‎підприємець. 

За словами експерта, у випадку визнання підприємства критично важливим, водіїв бензовозів треба дозволити бронювати в 100% випадках.

Якщо цього не зробити, можуть виникнути серйозні труднощі з доставленням палива на АЗС. Адже просто так когось за кермо бензовоза не посадиш, додає Льоушкін.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Кого з пенсіонерів можуть мобілізувати на війну: є декілька категорій

В Україні колишніх співробітників силових структур, які вже спокійно насолоджувалися своєю пенсією, можуть мобілізувати до…

2 секунди ago

Третина українських компаній може сховатися в тінь через нові податки

Коли український бізнес і так на межі виживання, держава вирішує підняти податки. Логічно? Не зовсім.…

18 хв. ago

Ненавидів “х**лів”: посадовець “Укренерго” “зливав” дані про наслідки обстрілів

В Україні викрили посадовця НЕК "Укренерго", який виправдовував воєнні злочини РФ. Деталями 16 жовтня поділилась пресслужба Служби безпеки…

30 хв. ago

Жінки пішли в наступ: у Закарпатті розтрощили бус ТЦК і закидали камінням

Закарпаття знову в центрі уваги, і цього разу не через мальовничі краєвиди. У селі Великі…

34 хв. ago

Випустили 8 куль: під Москвою ліквідували офіцера спецназу ГРУ, який повернувся з України

Що ж, війна повертається додому навіть для тих, хто її почав. Під Москвою вбили офіцера…

47 хв. ago

Верховна Рада має намір саджати українців за соціальні мережі

Верховна Рада України вирішила серйозно взятися за користувачів, які відчули себе "мисливцями" в мережі. До…

56 хв. ago