Зима буде без світла: тривожний прогноз

Важко точно передбачити, скільки годин українці можуть бути без світла цієї зими, це залежить від того, чи зможе Україна розвивати власні джерела електроенергії швидше, ніж Росія руйнує наші ТЕЦ і ГЕС.

Про ймовірні виклики та підвищення тарифів на електроенергію розповів Олександр Лазуренко в ефірі Українського радіо, експерт з енергетики.

“Пошкоджена інфраструктура на мільярди доларів. Найбільш чутливе пошкодження і руйнація – це ДніпроГЕС. Це дійсно дуже велика втрата для України. І слід підкреслити, що ДніпроГЕС – це електростанція, яка серйозно додавала можливість балансувати нашу енергосистему. А у нас і так дефіцит маневрових потужностей, тому її втрата є дуже відчутною. Крім того, атакою на ДніпроГЕС” – повідомив Олександр.

З початку війни понад половину виробничих потужностей знищено, і тепер Україна змушена покладатися на так звану розподілену генерацію. Це невеликі сонячні, вітрові чи газові електростанції, які забезпечують окремі райони. Проте їх робота залежить від погодних умов і доступу до палива.

Відключення світла. Фото: скрін youtube

Ситуація з електропостачанням залишається непередбачуваною. В залежності від атак росії і стану АЕС, українцям може бракувати світла від 12 до 20 годин на добу. Також можливо підвищення тарифів на електроенергію через необхідність ремонту енергосистеми та підтримку зеленої енергетики.

Відключення світла, фото: YouTube

Європа, найімовірніше, не зможе допомогти з постачанням електрики взимку, тому українцям доведеться розраховувати на власні ресурси.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

6 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

7 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

9 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

19 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

21 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

23 хв. ago