Українців обвішують навіть під під’їздом: три “базарні” методи обману

Одна з “популярних” схем обману покупців на ринку – неточна вага. Однак “кмітливі” продавці вийшли на новий рівень, і тепер для обману вони використовують звичайний поліетиленовий пакет.

Так, про те, як можна “втратити” 100-150 г продукту, розповів експерт одного одеського блогу Олександр Отдєльнов.

Ринок, фото: Знай.ua

За словами експерта, виявляється, що схема є досить простою. Продавець накриває ваги звичайним пакетиком, з одного боку скотчем прикріплює його до бічної стінки ваги.

Але головний секрет – це не просто поставити товар на ваги з пакетиком, а повільно просунути його, таким чином іде вплив (навантаження) на датчик, який відповідає за вагу.

Олександр Отдєльнов показує приклад, як це працює із сіллю. Початкова вага упаковки солі 1065 г, але після повільного руху за вагами, застеленим пакетом, вага солі збільшується до 1200 г, у результаті покупець переплачує за зайві 135 г.

Звичайно, це не такі великі гроші, якщо ви купуєте 500 г або 1 кг продукції, але для пенсіонерів з мізерною пенсією та ці гроші на рахунку.

Квітковий ринок, квіти, фото: Знай.ua

Тому, якщо ви побачили на терезах поліетиленовий пакет, попросіть продавця його прибрати, якщо продавець відмовляється це робити, то краще нічого в нього не купувати. Вас точно хочуть обдурити на вазі.

Щоб обдурити покупця, зайві продавці йдуть на різні хитрощі. Часто ваги мають у своєму розпорядженні так, щоб покупець не бачив цифри. Пристрій завалюють товарами, щоб їх було важче розглянути, а потім озвучують зовсім іншу вагу та вартість товару.

Деякі ваги можуть бути оснащені секретною кнопкою, при натисканні на яку вага відразу збільшується.

Ринок продуктів, фото: Знай.ua

Неточна вага, звичайно, не на вашу користь, покажуть і механічні ваги, розташовані під кутом. Така похибка допомагає продавцеві обдурити одного покупця на кількадесят гривень. Також продавець може непомітно підкладати на терези невеликий, але важкий брусочок.

Або ж кладуть пачку цигарок чи сірників біля механічних ваг. Туди можуть покласти магніт, а інший прикріпити на дно гирки. Так ваш товар завдяки магнітній силі покаже більшу вагу.

Коломієць Надія

Recent Posts

Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи

Цьогоріч вересень та жовтень будуть на 2-3 градуси тепліші, ніж зазвичай. Загалом середньомісячна температура повітря…

11 хв. ago

Безугла вимагає відставки Умєрова та Сирського: у чому причина

Скандальна народна депутатка Мар’яна Безугла заявила про необхідність відправити у відставку міністра оборони Рустема Умєрова…

20 хв. ago

Конкурси краси, чайлдфрі та піца з ананасами: що ненавидять люди у світі

У соціальній мережі Reddit влаштували опитування на тему того, що люди у світі ненавидять найбільше.…

32 хв. ago

В Україні можливий землетрус до 8 балів потужності, –  сейсмолог

Жителі Одеської області в понеділок могли відчути сильний землетрус, епіцентр якого розташовувася у Румунії. У майбутньому…

41 хв. ago

5 міст у світі, де штучний інтелект змінює життя

Штучний інтелект (ШІ) вже не фантастика - у деяких містах світу він активно змінює життя…

50 хв. ago

У Раді хочуть штрафувати мобільних операторів за поганий зв’язок при відключеннях світла

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації рекомендував до першого читання законопроект №11431. Він спрямований…

59 хв. ago