ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося “подоїти” ухилянтів

За останні місяці в Полтавській області було прийнято чотири постанови про притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності.

Під час брифінгу Романа Істоміна, керівника групи зі зв’язків з громадськістю Полтавського обласного координаційного центру ТЦК/СП, оголошено суми штрафів, також йшлося про відповідальність громадян та посадових осіб за порушення норм Закону України “Про військовий облік та мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. За цей період, відповідно до частини 1 статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, було складено 664 протоколи у зв’язку з порушеннями законодавства з питань оборони, мобілізаційної підготовки та мобілізації. В результаті сплати штрафів державі сплачено понад 900 000 гривень.

Черга в ТЦК, скріншот: YouTube

Станом на 19 травня штрафи, накладені на посадових осіб, становили від 34 000 до 59 500 грн, тоді як штрафи, накладені на інших громадян, – від 17 000 до 25 500 грн. Хоча основною метою діяльності ТЦК та СП не є накладання штрафів або покарання, кількість таких випадків зростає, особливо серед потенційних посадових осіб. Зрештою, питання мобілізації – це питання не лише для ТЦК та СП, а й загальнодержавне.

“З 19 травня до 1 вересня складено 2190 протоколів для притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення військовозобов’язаними чи призовниками законодавства про військовий обов’язок і військову службу”. Внаслідок сплати штрафів до державного бюджету надійшло майже 3,5 млн гривень” – наголосив Роман Істомін.

Керівники підприємств та голови сільських, селищних та міських рад також несуть відповідальність за організацію військового обліку та мобілізаційної роботи. За словами Істоміна, ТЦК та СП у Полтаві вживатимуть усіх заходів для забезпечення належного виконання органами влади своїх обов’язків у цих питаннях.

Коломієць Надія

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

30 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

32 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

33 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

43 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

45 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

47 хв. ago