ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося “подоїти” ухилянтів

За останні місяці в Полтавській області було прийнято чотири постанови про притягнення посадових осіб до адміністративної відповідальності.

Під час брифінгу Романа Істоміна, керівника групи зі зв’язків з громадськістю Полтавського обласного координаційного центру ТЦК/СП, оголошено суми штрафів, також йшлося про відповідальність громадян та посадових осіб за порушення норм Закону України “Про військовий облік та мобілізаційну підготовку та мобілізацію”. За цей період, відповідно до частини 1 статті 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення, було складено 664 протоколи у зв’язку з порушеннями законодавства з питань оборони, мобілізаційної підготовки та мобілізації. В результаті сплати штрафів державі сплачено понад 900 000 гривень.

Черга в ТЦК, скріншот: YouTube

Станом на 19 травня штрафи, накладені на посадових осіб, становили від 34 000 до 59 500 грн, тоді як штрафи, накладені на інших громадян, – від 17 000 до 25 500 грн. Хоча основною метою діяльності ТЦК та СП не є накладання штрафів або покарання, кількість таких випадків зростає, особливо серед потенційних посадових осіб. Зрештою, питання мобілізації – це питання не лише для ТЦК та СП, а й загальнодержавне.

“З 19 травня до 1 вересня складено 2190 протоколів для притягнення до адміністративної відповідальності за статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення “Порушення військовозобов’язаними чи призовниками законодавства про військовий обов’язок і військову службу”. Внаслідок сплати штрафів до державного бюджету надійшло майже 3,5 млн гривень” – наголосив Роман Істомін.

Керівники підприємств та голови сільських, селищних та міських рад також несуть відповідальність за організацію військового обліку та мобілізаційної роботи. За словами Істоміна, ТЦК та СП у Полтаві вживатимуть усіх заходів для забезпечення належного виконання органами влади своїх обов’язків у цих питаннях.

Коломієць Надія

Recent Posts

66-річний мільярдер назвав одну рису, яка необхідна для досягнення успіху

66-річний мільярдер Джей Чаудрі домігся успіху ще в 90-ті. Його статки оцінюють у 9,5 мільярда доларів Видання CNBC пише,…

4 хв. ago

Столичний поліцейський живе у пентхаусі тещі, яка за життя заробила 100 грн – розслідування

Заступник начальника Головного управління Нацполіції Києва Тарас Полієнко живе у дворівневих апартаментах тещі на 220…

13 хв. ago

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

25 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

34 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

43 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

52 хв. ago