Оплата за електроенергію по-новому: чи вплине обсяг споживання на рахунки українців

З 1 червня 2024 року в Україні запроваджено єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів – 4,32 грн за кіловат-годину. Це нововведення викликало чимало запитань серед населення, особливо щодо різниці в оплаті для тих, хто споживає менше або більше 100 кВт-год на місяць.

Компанія YASNO, один з провідних постачальників електроенергії в Україні, надала роз’яснення щодо нового тарифу. Згідно з їхньою інформацією, відтепер немає різниці в оплаті для споживачів з різним обсягом використання електроенергії. Усі побутові споживачі сплачуватимуть однакову ціну – 4,32 гривні за кіловат-годину.

Проте існує виняток для опалювального сезону. Абоненти, які використовують електричне опалення і споживають до 2000 кВт-год на місяць, матимуть можливість користуватися пільговим тарифом – 2,64 грн за кіловат-годину.

Водночас, генеральний директор YASNO Сергій Коваленко попередив про можливі труднощі з електропостачанням у найближчі місяці. За його словами, вже з жовтня очікується зростання споживання електроенергії, що може призвести до нових обмежень у виробництві. Наразі попит у пікові години перевищує генераційні можливості енергосистеми України на 2,4 ГВт-год, і частково цей розрив покривається за рахунок імпорту.

Коваленко також звернув увагу на нерівномірність обмежень по регіонах, пояснюючи це станом інфраструктури, а не преференціями окремим областям. Він закликав українців серйозно поставитися до підготовки до зими, наголосивши, що енергетики цілодобово працюють над відновленням та підтримкою енергосистеми.

Романчук Микола

Recent Posts

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

53 секунди ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

13 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

15 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

16 хв. ago

“Мобілізувати не можна відпустити”: ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

В Україні триває дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. В українському…

19 хв. ago