Оплата за електроенергію по-новому: чи вплине обсяг споживання на рахунки українців

З 1 червня 2024 року в Україні запроваджено єдиний тариф на електроенергію для побутових споживачів – 4,32 грн за кіловат-годину. Це нововведення викликало чимало запитань серед населення, особливо щодо різниці в оплаті для тих, хто споживає менше або більше 100 кВт-год на місяць.

Компанія YASNO, один з провідних постачальників електроенергії в Україні, надала роз’яснення щодо нового тарифу. Згідно з їхньою інформацією, відтепер немає різниці в оплаті для споживачів з різним обсягом використання електроенергії. Усі побутові споживачі сплачуватимуть однакову ціну – 4,32 гривні за кіловат-годину.

Проте існує виняток для опалювального сезону. Абоненти, які використовують електричне опалення і споживають до 2000 кВт-год на місяць, матимуть можливість користуватися пільговим тарифом – 2,64 грн за кіловат-годину.

Водночас, генеральний директор YASNO Сергій Коваленко попередив про можливі труднощі з електропостачанням у найближчі місяці. За його словами, вже з жовтня очікується зростання споживання електроенергії, що може призвести до нових обмежень у виробництві. Наразі попит у пікові години перевищує генераційні можливості енергосистеми України на 2,4 ГВт-год, і частково цей розрив покривається за рахунок імпорту.

Коваленко також звернув увагу на нерівномірність обмежень по регіонах, пояснюючи це станом інфраструктури, а не преференціями окремим областям. Він закликав українців серйозно поставитися до підготовки до зими, наголосивши, що енергетики цілодобово працюють над відновленням та підтримкою енергосистеми.

Романчук Микола

Recent Posts

В Україні на первинному ринку попит на квартири обвалився через обстріли: що буде з цінами

Через липневі та серпневі ракетні обстріли, що спричинили перебої зі світлом, попит на первинному ринку…

33 хв. ago

Глава МЗС Польщі пропонує віддати Крим під мандат ООН: реакція Меджлісу

Заява міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського щодо того, що Крим можна передати під мандат ООН –…

44 хв. ago

Ізраїль завдає масованих ударів на півдні Лівану

Армія оборони Ізраїлю здійснює хвилю авіаударів по об'єктах «Хезболли» на півдні Лівану, спрямованих на те,…

46 хв. ago

Українці можуть бути без світла взимку до 18 годин на добу, – прогноз ООН

В ООН заявили, що цієї зими українцям варто очікувати довготривалі відключення електроенергії. Світла може не бути…

2 години ago

Онкохворий король Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву

Онкохворий король Великої Британії Чарльз ІІІ зробив емоційну заяву. Звернення монарха опубліковано в Instagram. Британський суверен висловив…

3 години ago

Іран готував ліквідацію керівництва Ізраїлю: у списку був Нетаньяху і міністр оборони

Іранські спецслужби завербували ізраїльського бізнесмена для фізичної ліквідації вищих посадових осіб, включно з прем'єр-міністром Біньяміном Нетаньягу,…

3 години ago