Штраф за не оновлення даних в ТЦК можна не платити: кому дозволять

У Міністерстві оборони України пояснили, хто і як може оскаржити штрафи за несвоєчасне оновлення військово-облікових даних.

Директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк повідомив, що оскаржити штрафи зможуть ті, хто доведе, що в зазначений період був хворий або мав інші поважні причини. Для цього потрібно надати відповідні підтверджуючі документи до суду.

Лікарняний, скріншот: YouTube

Усі чоловіки від 18 до 60 років, які є військовозобов’язаними, призовники, резервісти, а також жінки-військовозобов’язані повинні оновити свої дані. Це можна зробити через ЦНАП або за допомогою додатка “Резерв+”.

Якщо ви не встигли до 16 липня, на вас можуть відкрити справу про адміністративне порушення.

“У будь-якому випадку після 17 липня стосовно тих громадян, які несвоєчасно оновили облікові дані, будуть відкриті справи щодо вчинення адмінправопорушень. Водночас громадяни зможуть оскаржити такі рішення у суді, надаючи підтверджуючі документи, що дійсно вони не могли це зробити своєчасно”, – заявив Андрусяк.

Автоматично штрафи накладати не будуть. За словами Марка Андрусяка, штрафи будуть виписуватися тільки через три місяці після виявлення порушення і до одного року з моменту його вчинення. Це робитимуть територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Факт виявлення правопорушення може зафіксувати техпрацівник ТЦК, після чого документально оформлена інформація передається керівнику ТЦК для складання протоколу.

Ольга Степанова

Recent Posts

8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків: її знайшли за 30 км від дому (відео)

У Бетфорді в штаті Огайо в США 8-річна дівчинка викрала позашляховик батьків і поїхала за…

1 хв. ago

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

25 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

34 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

41 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

46 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

53 хв. ago