У Запорізькій області близько 5 тисяч людей у розшуку через мобілізацію, — ТЦК

У Запорізькій області від мобілізації можуть переховуватися близько 5 тисяч громадян, яких продовжують розшукувати. Про це заявив тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу зв’язків із громадськістю обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ОТЦК і СП) Максим Кара в коментарі “Суспільному”.

За його словами, йдеться не лише про ухилянтів, а й про тих мешканців регіону, які не оновили своєчасно свої дані. Зокрема йдеться про студентів, які не сповістили про статус навчання районні військкомати або ж про тих громадян, які отримали інвалідність, однак також не поставили про це нікого до відома.

“Спільно з Національною поліцією проводяться заходи щодо повторного оповіщення, з обходом адрес місць проживання. Також під час патрулювання національної поліції в місті або на блокпостах таких людей виявляють. Сповіщають РТЦК, що таку людину знайшли. Людину доставляють до районного територіального центру для виписки протоколу або районний територіальний центр виїжджає за місцем виявлення такої особи і складає протокол уже на місці. Після чого вручається повістка”, — заявив Максим Кара.

Примітно, як ідеться в сюжеті, що документи на розшукуваних людей передають співробітникам правоохоронних органів. Також дані вносяться до реєстру військовозобов’язаних “Оберіг”, завдяки чому патрульні можуть виявити громадянина навіть у разі, якщо він перебуває в іншій області.

Якщо це сталося, то районний ТЦК і СП за місцем реєстрації отримує повідомлення про те, що військовозобов’язаного знайшли. Йому виписують повістку, згідно з якою він має з’явитися у військкоматі.

Ольга Степанова

Recent Posts

Варто звернутися до лікаря: вчені назвали ще одну причину поганого сну

Лікар-натуропат, докторка Беккі, нещодавно поділилася своїми спостереженнями в соціальних мережах, припустивши, що низький рівень кортизолу…

5 хв. ago

Не свистів у хаті: чоловік чиновниці на ліжку з доларами став героєм нової порції мемів

Вже другий день не зупиняються меми та жарти з приводу того, що у керівниці Хмельницького…

28 хв. ago

Мобілізація здивує цієї осені-зими: скільки українців планують призвати до кінця року

Згідно зі звітом The Times, Україна планує мобілізувати додатково 200 тисяч осіб до кінця року. Однак перспективи…

33 хв. ago

З’явилися кадри звільнення газовидобувних веж біля Зміїного (відео)

Унікальна операція Сил оборони, як зазначають у Держприкордонслужбі, дає можливість українським захисникам контролювати значну частину…

45 хв. ago

Дія бумеранга в силі: у Росії прорвало ще одну дамбу

У Шелаболіхінському районі Алтайського краю прорвало дамбу, яка знесла дорогу, що з'єднує дві частини одного…

50 хв. ago

Лікар визнав себе винним у смерті зірки серіалу “Друзі” Метью Перрі: це вже третій

Лікар, обвинувачений у зв'язку зі смертю зірки серіалу "Друзі" Меттью Перрі, визнав себе винним у…

57 хв. ago