“Лакшері-вумен” з Львівської митниці вляпалася у скандал: усі деталі гучної історії

8 тисяч доларів за “модний лук” – цим похизувалася працівниця Львівської митниці, в декларації якої не помітили статків, аби можна було купували лакшері капелюхи та годинники. Скандал спалахнув ще кілька днів тому, але досі не вщухає. Що так обурило народ і що відомо про чоловіка заможної панянки. Про це пише ТСН.

Скандальний “лук” держслужбовиці

“Язик мій – ворог мій” – якби це знала Юлія Дрига, яка й опинилася в епіцентрі скандалу, то напевно не хизувалася б своїм луком за кілька тисяч доларів, аби потрапити до тіктоку відомого блогера.

І все б нічого, але, здавалося б, у пересічної львів’янки на ім’я Юлія підписники блогера Ніколаса Карми, котрий вже давно знімає відео під назвою: “скільки коштує ваш лук”, упізнали головну державну інспекторку відділу складського обліку Львівської митниці.

Відео було опубліковано на офіційній сторінці блогера в TikTok вранці 12 квітня, однак за кілька годин після публікації зникло. Втім, розпізнати на відео інспекторку митниці встиг журналіст Тарас Середич.

  • “Капелюх від Руслана Багінського коштує 18 000 грн;
  • собачку звати Gucci і в неї навіть повідок від Gucci за 200$;
  • сумка Louis Vuitton – 1500$;
  • взуття Hermes – 800$;
  • годинник Cartier – 5000$”, – підрахував Тарас Середич.

Чому “причепилися” до цього відео

Отже, все разом коштує близько 8 тисяч доларів, втім є нюанс. І не лише, у тому, що пані Юлія – держслужбовиця, а у тому, що вона певне забула, що до її декларації як чиновниці може заглянути кожен українець. Що власне і зробили журналісти. Так-от, з’ясувалося, що “лук” Юлії, за нинішнім курсом, коштує фактично вдвічі більше, аніж вона заробила за 2023 рік, тобто, якщо вірити декларації, дозволити купити собі такі речі вона не могла. 

Статки Дриги

Якщо розібрати детальніше, то квартира у Львові трохи менш ніж 50 квадратних метрів придбана ще у 2010 році за 378 тисяч гривень і частка власності у цій квартирі Юлії Дриги – 50%. Крім зарплати на митниці, у 2023 році Юлія Дрига отримала ще понад 41 тисячу гривень зарплати, теж як написано в декларації, за основним місцем роботи, мова йде про ФОП. Чим саме займається ФОП – невідомо, втім склавши ці суми отримуємо все одно менше, аніж коштує образ дівчини.

До слова, у відео Дрига каже, що працює “трошки на себе, трохи на державу”, не уточнюючи, що саме має на увазі. Але, мабуть, мова про це. Й хоча у цьому ж відео, Юлія заявила, що коханого немає, натякнувши, що “все сама”, втім у декларації за 2023 рік вказано, що у неї є чоловік Олексій Дрига.

Що відомо про чоловіка Юлії Дриги

Звичайно, до квітня 2024 року її сімейний стан теоретично міг змінитись, хоча прізвище лишається. І от, щодо чоловіка, то Юлія задекларувала, що він працює теж на Львівській митниці, однак зарплату не вказала.

Натомість з декларації вже самого Олексія Дриги можна дізнатись, що він працює інспектором-кінологом, а його зарплата за минулий рік склала 189 716 грн. А з заощаджень у нього – 7000 доларів готівкою. Коли відео вийшло в люди, виявилося, що Юлія просила блогера прибрати відео з соцмереж, спершу він так і зробив, але згодом повернув. Блогер під псевдонімом Ніколас Карма зазначив, що коли знімав – не знав, хто ця дівчина, і ким вона працює. 

З митниці звільнилася чи звільнили

Коли відео розлетілося соцмережами, Дрига раптово написала заяву на звільнення, а керівник Львівської митниці Андрій Кузнік заявив, що це рішення відбулося за згодою сторін, втім, перевірки цій панянці вже не уникнути. 

Люксові копії чи неякісна брехня

Згодом журналіст Тарас Середич опублікував інший пост, у якому поділився, що за годину після першого допису Юлію Дригу звільнили, про що вона сама ж йому і розповіла, але попросила журналіста про “послугу”. 

“Блискавична реакція керівництва Державної митної служби на мою публікацію про дорогий “look” інспектора Львівської митниці Юлії Дриги – дівчину звільнили з роботи через годину після мого поста. Про це вона особисто мені розповіла під час коментаря і в сльозах просила написати наступне:

  • на митниці вона працює з серпня 2023-го, ще не встигла адаптуватися до роботи;
  • годинник Cartier – копія
  • сумка Louis Vuitton – то стара колекція, але оригінал, яка була куплена давним-давно за гроші від бізнесу – інтернет-магазину.

Водночас на моє конкретне запитання: “що з того всього, що ви назвали на відео, є оригіналом”, дівчина відповіла – “нічого!” Трохи плутанина”, – пише Тарас Середич.

Нові деталі

Але згодом журналіст опублікував ще один допис, де розповів, що швидше за все, у відео Юлія Дрига ще “дещо недоговорила”. 

“Змушений розчарувати багатьох підписників та інфоц*ганів з інших телеграм каналів щодо вартості годинника “Cartier”, який засвітила уже колишня інспекторка Львівської митниці Юлія Дрига. Він насправді коштує не 5 000 доларів, а цілих 8 000 англійських фунтів.

Окрім цього, пані Юлія носить колечко, яке дуже схоже на “Cartier” за 2 000 фунтів (на відео ледь помітно, але уважні підписники повідомили).

Також Юлія Дрига має ще один недешевий “look”, який можете оцінити: кепка знову ж  “Руслан Брагінський”, шарф і сумочка “Gucci”, ремінь – “Celine”. Костюм собачки дуже схожий на фірму “Burberry”.

Можливо, все це дійсно якісні копії. Але експертизу ми навряд чи зможемо провести”, – зазначає журналіст.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

3 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

3 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

3 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

3 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

3 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

3 години ago