Новини суспільства

Україна – Греція: у Міненерго розповіли про перспективи співпраці в енергетиці

У Міненерго повідомили, що під час засідання Міжурядової Спільної українсько-грецької Робочої групи обговорили перспективи налагодження контактів з LNG-терміналами в Греції.

Заступник міністра енергетики Ярослав Демченков взяв участь у 6-му засіданні Міжурядової Спільної українсько-грецької Робочої групи з питань економічного, промислового та науково-технічного співробітництва та Конференції з питань відбудови України. Захід організовано з метою поглиблення співпраці між Україною та Грецією. Серед учасників – Георгос Герапетрітіс, міністр закордонних справ Грецької Республіки, Костас Фрагоянніс, заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки, Голова Грецької частини Робочої групи, Олег Немчінов, міністр Кабінету Міністрів України, представники дипломатичних установ, ЄІБ, бізнесу та фінансових організацій.

Заступник міністра енергетики України подякував колегам та всьому грецькому народу за політичну, технічну та фінансову підтримку, яку енергетичний сектор України отримав у критичний час. Він наголосив, що беззаперечним є відновлення України на основі «зелених» технологій та сталого виробництва енергії:

«Ми прагнемо впровадити гнучку та сталу генерацію, децентралізовану модель постачання електроенергії, адаптовану до наших специфічних потреб, таких як: можливий військовий вплив, доступність електроенергії для споживачів (особливо вразливих) та «зелене» відновлення країни. Ми прагнемо відновити Україну як енергетичний хаб Європи з енергетичним сектором, який відповідає сучасним викликам».

Також ішлося про перспективність налагодження контактів з LNG-терміналами в Греції: українська газотранспортна інфраструктура може бути використана для транспортування газу, а сховища – для зберігання запасів, зокрема для європейського регіону. Окрім цього, обговорювалася участь України у Проєкті спільного інтересу з будівництва водневого коридору через Україну, Словаччину, Чехію, Австрію та Німеччину, схваленого Європейською Комісією.  До проєкту за рахунок гранту, наданого ЄС, залучено провідну грецьку консалтингову компанію з менеджменту та управління проєктами «PLANET».

Українська сторона вже розпочала роботу над підготовкою техніко-економічного обґрунтування. Участь Греції в проєкті є позитивним сигналом для інших компаній. Тож Україна готова до розширення співпраці з грецькою стороною у сфері енергетики.

Деревянко Гелена

Recent Posts

Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила

Міністерство освіти і науки України продовжує реалізовувати нові ініціативи в рамках комплексної політики в сфері…

11 хв. ago

На аукціоні продали останню річ збанкрутілого мільйонера: що це було

Дії суду в Китаї, який виставив на аукціон пляшку безалкогольного напою як останню річ, що…

13 хв. ago

Щодо України розгортається “війна сигналів”, через місяць буде розвилка — військовий аналітик

Ключові союзники України зможуть представити свою стратегію щодо завершення війни лише після обрання нового президента США та…

14 хв. ago

Викрадені Росією артефакти культурної спадщини помічено на міжнародному чорному ринку

Викрадені з українських музеїв та археологічних пам'яток експонати та артефакти вже почали з'являтися на міжнародному…

26 хв. ago

Є відстрочка чи бронь, але прийшла повістка: що робити

Потрібно прибути до територіального центру комплектування та соціальної підтримки навіть тоді, коли людина має відстрочку або…

29 хв. ago

Доведеться розщедритися. В Україні зросли тарифи на паспортні та міграційні послуги

В Україні з 7 жовтня зміниться вартість оформлення паспорта та деяких інших документів. Це також стосується обміну…

32 хв. ago