У школах впровадять нові предмети: що нового будуть вивчати

На початку нового навчального року в школах України все більше уваги приділяється не тільки традиційним предметам, а й урокам з безпеки, зокрема, про небезпеку вибухонебезпечних боєприпасів. Україна зараз є однією з найбільш забруднених боєприпасами країн у світі, і діти часто стикаються з реальними загрозами.

Тому навчання безпечній поведінці стало важливою частиною шкільної програми. Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) разом із вчителями навчає школярів, як уникати небезпеки. Учителі також проходять спеціальні тренінги, щоб передавати ці знання дітям. За останні два роки понад 67 000 дітей по всій Україні дізналися про правила безпечної поведінки.

Особливо важливі такі уроки для учнів у прифронтових зонах, де ризик наштовхнутися на міни чи нерозірвані боєприпаси дуже високий. Школярі, як-от дев’ятикласник Данило з Києва, вже знають про небезпеку боєприпасів та як уникнути нещасних випадків. Він каже, що ці знання допомагають йому жити в умовах постійної небезпеки, зокрема тому, що його дача знаходиться в потенційно замінованому районі.

Також важливим є досвід Максима, якому довелося стикнутися з наслідками вибуху біля школи. Він і його друзі хотіли допомогти з прибиранням, але вчителі заборонили, щоб уникнути можливих ризиків.

Завдяки таким програмам діти не лише навчаються, як уникати небезпеки, а й стають більш стійкими до важких обставин, що оточують їх під час війни. МКЧХ продовжує розробляти освітні матеріали для різних вікових груп і активно співпрацює з українськими установами, щоб забезпечити школярів необхідними знаннями для їхньої безпеки.

Зараз, коли війна торкається життя кожного українця, ці уроки стають невід’ємною частиною освіти, допомагаючи захистити дітей і зберегти їхні життя.

Лисенко Катерина

Recent Posts

ТЦК дали українцям лише три дні, інакше біда: мобілізація “зростає, як на дріжджах”

Кабінет Міністрів України впровадив нові правила, які значно посилюють процедуру вручення повісток від Територіальних центрів…

2 хв. ago

Чеченці з підрозділу «Ахмат» допомагають ЗСУ в Курській області (ВІДЕО)

Чеченські бійці з підрозділу «Ахмат», які перебувають на території Курської області, стають несподіваними союзниками для…

11 хв. ago

Скільки отримують пенсіонери в Європі та Україні: подробиці

Пенсійні виплати – це не просто гроші для людей похилого віку, це їхня впевненість у…

28 хв. ago

Кейт Міддлтон підтримала принца Луї на публіці (фото)

Онкохвора Кейт Міддлтон нещодавно відвідала гру принца Луї. Про це розповіла футбольна фанатка в TikTok. У минулі…

33 хв. ago

Масові банкрутства: Німецька економіка тріщить по швах, закриваються тисячі компаній

Німецька економіка стикається з серйозною хвилею банкрутств, яка загрожує знищенням тисяч підприємств по всій країні.…

35 хв. ago

Хто в Києві отримує більше за інших: топ-професії з найбільшими зарплатами

Київ продовжує утримувати лідерство серед українських міст за рівнем заробітних плат. Згідно з даними, оприлюдненими…

40 хв. ago