Путін може вкрасти ціле покоління українських дітей через слабкість Заходу, — The Telegraph

Російська агресія проти України принесла неймовірні страждання українському народу, проте найбільш вразливою частиною населення стали діти. Понад 20 тисяч українських дітей були насильно депортовані до Росії, Білорусі та на окуповані території, де їх розлучили з сім’ями. Багатьох з них передали до російських прийомних сімей або всиновили, що стало частиною російської стратегії стерти українську ідентичність. Про це 15 жовтня повідомляє британське видання The Telegraph.

Згідно з розслідуванням Єльської школи громадської охорони здоров’я, у Росії та на окупованих територіях діють щонайменше 43 табори, де утримують українських дітей. Офіційно ці заклади називають «патриотичними таборами», проте фактично вони служать для нав’язування проросійської ідентичності та руйнування української культурної спадщини.

Маніпуляції та насильство

Зокрема, один із таборів розташований у Магадані, майже за 6 500 кілометрів від України. Діти, яких відправили туди під виглядом «оздоровчих поїздок», зазнають психологічного тиску і навіть фізичного насильства. У деяких таборах, як «Мрія» і «Сонечко», дітей змушували слухати російський гімн, а будь-яка непокора каралася жорстоко.

Однією з жахливих історій є випадок Владислава — 16-річного підлітка з Мелітополя, який намагався втекти з окупованого міста. Його схопили і тримали в російській в’язниці протягом 90 днів, де він зазнавав психологічного тиску та був змушений прибирати камеру тортур. Він став свідком катувань інших в’язнів, а також самогубства одного з них. Йому пощастило врятуватися, але сотні інших дітей продовжують жити в жахливих умовах.

Міжнародна реакція: занадто пізно?

Світова спільнота починає реагувати на ці злочини. У вересні під час четвертого саміту перших леді та джентльменів у Києві було підписано декларацію на захист прав дітей в умовах війни. За ініціативою Олени Зеленської, міжнародні ресурси будуть спрямовані на пошук і повернення викрадених українських дітей.

Ця проблема також була піднята на Саміті майбутнього ООН, де розглядалися питання захисту дітей у зонах конфліктів. Світовим лідерам необхідно створювати ефективніші механізми захисту дітей, особливо під час конфліктів, оскільки нинішня ситуація в Україні демонструє серйозні недоліки міжнародного права.

Попри те, що Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Володимира Путіна та Марії Львової-Белової, реальна відповідальність залишається недосяжною. Російські лідери продовжують подорожувати до таких країн, як Монголія та ПАР, без наслідків.

Заклик до дій

Світова спільнота має негайно реагувати на ці акти геноциду, вважають журналісти The Telegraph. Якщо не буде вжито рішучих дій, Росія зможе викрасти ціле покоління українських дітей, знищивши їхню ідентичність. Тиск на Москву повинен посилитися, аби повернути дітей додому і забезпечити притягнення винних до відповідальності.

Зволікання може призвести до непоправних наслідків.

Романчук Микола

Recent Posts

Яка буде зима 2024: несподіваний прогноз синоптиків

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України, кандидата географічних…

4 хв. ago

ВР вирішила покарати українців великими штрафами: відібрали можливість підготуватися до зими

Верховна Рада Україна схвалила встановлення нових штрафів за заготівлю деревини та очерету. Такими діями нардепи…

13 хв. ago

Щось пішло не так: військові КНДР, які мали воювати за РФ, тікають з фронту

Майже два десятки північнокорейських солдатів втекли зі своїх позицій у Брянській та Курській області поблизу…

15 хв. ago

Іноземні партнери України вимагають радикально знизити мобілізаційний вік

Іноземні партнери України роблять серйозний тиск на уряд, наполягаючи на зниженні мобілізаційного віку. Причина цього…

26 хв. ago

Лавров має коханку, Кирил – величезні статки, а Володін – гей – розслідування Проєкту

Найбільша фобія впливових людей у Росії — розкриття їхніх "скелетів у шафі" на широкий загал.…

35 хв. ago

Дешевше не буде: скільки доведеться заплатити за 100 доларів наприкінці 2024 року

Курс долара в Україні наприкінці 2024 року може досягти нової психологічної позначки. Економіст Олег Пендзин вважає,…

41 хв. ago