Поліція відкрила провадження щодо бізнесмена з Дніпра, який назвав ТЦК «чортами»

Правоохоронці Дніпропетровщини відкрили кримінальне провадження проти генерального директора компанії Steko Сергія Положая після інциденту з працівниками Територіального центру комплектування (ТЦК), де він публічно ображав військовослужбовців. Про це стало відомо з офіційного повідомлення поліції.

Конфлікт стався 12 жовтня на площі Шевченка у Дніпрі, коли співробітники ТЦК зупинили 48-річного Положая для перевірки військово-облікових даних. За даними поліції, підприємець поводився агресивно та використав нецензурну лексику у бік військових, називаючи їх «чортами».

«Чоловік проявив неповагу до правил поведінки у суспільстві, висловлюючи свої обурення у грубій формі», – зазначили в поліції. За результатами інциденту, правоохоронці кваліфікували його дії за статтею 296 частиною 1 Кримінального кодексу України як хуліганство. Наразі триває досудове розслідування, яке має встановити всі обставини конфлікту.

Цей випадок набув широкого розголосу після того, як на місцевих Telegram-каналах з’явилося відео з місця події. На записі видно, як Положай стоїть в оточенні військовослужбовців та поліціянтів, висловлюючи своє обурення. Він заявляв, що його «здоров’я – як у двох чи навіть десяти чоловіків», і засуджував військових за їхні дії.

Сергій Положай пізніше сам прокоментував ситуацію у своїх соцмережах, заявивши, що був зупинений під час «величезної облави» в одному з парків Дніпра. За його словами, під час перевірки документів військові викликали додаткове підкріплення у вигляді озброєних осіб у балаклавах. Бізнесмен зазначив, що вже надав документи для перевірки, однак ситуація, на його думку, вийшла з-під контролю.

Положай стверджує, що його намагалися примусово відправити до військкомату, що й стало причиною його емоційної реакції.

Романчук Микола

Recent Posts

Експерт роз’яснив “оподаткування пенсій” в Україні

Нещодавно в українських ЗМІ з'явилася неправдива інформація про оподаткування пенсій. Журналіст та експерт з пенсійного…

14 хв. ago

Лукашенко загадково зник

Прес-служба Лукашенка опублікувала загадкову новину про його розмову зі старшим сином. Повідомляється, що 14 жовтня…

24 хв. ago

Назвали причину, чому росіяни страчують українських полонених

На різних ділянках фронту фіксують випадки страти українських військовополонених росіянами. Це свідчить, що розстріли полонених…

33 хв. ago

Північна Корея підірвала міжкорейські дороги

Північна Корея підірвала ділянки міжкорейських доріг і залізничних ліній на своєму боці. Про це заявив Об'єднаний…

49 хв. ago

Трамп заявив, що Путін попереджав його про вторгнення в Україну

Кандидат на пост президента США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що «дуже добре ладнає з Путіним».…

60 хв. ago

Україною шириться лихоманка Західного Нілу

Вірус лихоманки Західного Нілу розповсюджується Україною і становить серйозну загрозу. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я…

1 годину ago