Нацрада вимагає від ЗМІ стриманості у висвітленні масових облав ТЦК по всій країні

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звернулася до вітчизняних медіа з важливою вимогою — коректно та обережно висвітлювати процеси мобілізації та діяльність Територіальних центрів комплектування (ТЦК). Така заява з’явилася на фоні зростаючої кількості масових перевірок документів представниками ТЦК у різних містах України.

«Ці теми знаходяться під особливим прицілом інформаційних атак, організованих ворожою стороною, зокрема через активне поширення фейкових новин», – йдеться у заяві Нацради. Особливе занепокоєння викликає те, що ворог намагається створити в українському суспільстві негативний образ процесу мобілізації та діяльності ТЦК, використовуючи інформаційні вкиди для деморалізації населення.

Пресслужба Нацради наголошує, що основна мета таких дезінформаційних кампаній — посіяти паніку, зупинити мобілізаційні процеси та послабити обороноздатність країни. Російський уряд заклав у свій бюджет $1,6 млрд на пропаганду, значна частина якої спрямована на українську аудиторію.

Заклик до медіа

Національна рада закликала українські ЗМІ ретельно перевіряти достовірність джерел інформації, особливо якщо вона стосується мобілізаційних процесів. Важливо уникати маніпуляцій, що можуть підігравати ворогові у створенні негативного ставлення до дій ТЦК. Зокрема, Нацрада наголошує на необхідності обережного використання емоційних цитат, які можуть бути вирвані з контексту та перебільшені у медійному просторі. Це може призводити до хибного сприйняття реальності та посилювати соціальну напругу в суспільстві.

«Навіть у випадках, коли висвітлюється затримання чи перевірка документів представниками ТЦК, журналісти повинні проявляти особливу обережність, аби не спровокувати додаткові інформаційні атаки», – підкреслюють у Нацраді.

Інцидент під час концерту «Океан Ельзи»

Нагадаємо, нещодавно стався випадок, який привернув значну увагу громадськості. Після концерту гурту «Океан Ельзи» у київському Палаці спорту співробітники ТЦК разом із патрульною поліцією проводили перевірку військово-облікових документів у військовозобов’язаних. Цей інцидент широко висвітлювався у соціальних мережах, що підняло хвилю емоційних обговорень.

Національна рада закликала медіа максимально коректно висвітлювати такі події, оскільки саме на них фокусується російська пропаганда, намагаючись дискредитувати українські державні інститути.

Романчук Микола

Recent Posts

Чиновники йдуть воювати: у Бєлгородській області великі кадрові проблеми, — губернатор

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив про дефіцит кадрів у регіоні через те, що чиновників масово призивають…

5 хв. ago

Китай лютує: як Росія та КНДР зуміли вибісити Пекін

Китайське керівництво негативно реагує на посилення відносин між Північною Кореєю та Російською Федерацією, розповів в…

13 хв. ago

Ілон Маск зганьбився: навіть смішно, звідки він черпав свої геніальні знахідки

Алекс Пройас, режисер науково-фантастичного фільму "Я, робот", звинуватив мільярдера Ілона Маска і Tesla в копіюванні…

22 хв. ago

Через п’яних туристів у всіх барах Праги ввели драконівські заборони

Міська влада Праги в понеділок, 14 жовтня, заборонила нічні походи по пабах, організовані туристичними агенціями, оскільки…

33 хв. ago

Відпочивають в елітних готелях. Польський міністр обурений поведінкою хлопців з України

Поляків обурює поведінка деяких українських біженців у Польщі. Про це заявив очільник Міністерства оборони Польщі…

41 хв. ago

Продав освітлення для парків Троєщини фірмі дружини: у Києві підприємець вигадав схему заробітку

Вартість автономних систем вуличного освітлення на сонячних батареях була штучно збільшена на суму понад 630…

48 хв. ago