Митника, якого впіймали на хабарі, суд поновив на посаді та призначив йому грошову компенсацію

Львівський окружний адміністративний суд поновив на посаді Сергія Бутова, митника, затриманого за хабар у $16 тис. доларів. Суд визнав звільнення чиновника незаконним та зобов’язав виплатити йому компенсацію. Рішення суду опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень України.

Чиновника затримали співробітники Державного бюро розслідувань у кінці листопада 2023 року під час отримання хабара на суму $16 тис.

Суд визнав незаконним рішення митниці від 26 січня 2024 року, за яким Бутова звільнили з посади і наклали дисциплінарне стягнення. Відповідно до постанови суду, Львівська митниця повинна виплатити чиновнику компенсацію у розмірі 151 866 гривень, з урахуванням податків та зборів.

За даними Офісу генерального прокурора України, Сергій Бутов вимагав $38 тис. за ввезення будівельних матеріалів під виглядом гуманітарної допомоги. Раніше, у серпні того ж року, ДБР повідомило, що митник отримав $22 тис. за безперешкодний пропуск товарів на територію України.

Попри численні звинувачення у корупційних діях, суд вирішив поновити Бутова на посаді, що викликало значний резонанс у суспільстві. Справу розглянуто у Львівському окружному адміністративному суді, а рішення опубліковане в Єдиному реєстрі судових рішень України.

Романчук Микола

Recent Posts

Рейд ТЦК на концерт “Океан Ельзи”: у поліції заявили, що вказівку надіслали “згори”

Рейд ТЦК і поліції на концерт гурту "Океан Ельзи", що був присвячений 30-річчю колективу і…

10 хв. ago

На горизонті нова магнітна буря: коли її очікувати

Не встигла Земля оговтатися від 9-бальної магнітної бурі, як Сонце вирішило підкинути нам ще один…

18 хв. ago

В Україні різко впали продажі нових авто: які моделі найпопулярніші

За рік в Україні впали продажі нових легкових автомобілів в приватному сегменті. Найпопулярнішими моделями авто стали Toyota…

30 хв. ago

“Ніколи такого не бачили”: новонароджений малюк-богатир вразив акушерок (фото)

25-річна матір Джорджії Леймі розповіла, що акушерки у Ліверпульському пологовому будинку були приголомшені, коли вперше…

39 хв. ago

“Немає вже ким поповнювати”: у Раді пояснили причини масштабних “облав” ТЦК (відео)

Генеральний штаб ЗСУ, Міністерство оборони, військовослужбовці повинні більше розповідати українцям про реальну ситуацію з мобілізацією та про…

50 хв. ago

Ніхто не помітив: дівчина прийшла в лікарню в одязі лікаря і почала лікувати пацієнтів (фото)

У Лондоні (Англія) 20-річна Круена Здрафкова, яка мріяла стати лікарем, прийшла в лікарню, вдягнула медичні…

59 хв. ago