Мобілізація жінок та скасування вікових обмежень: українців ошелешили сценарієм

Журналіст Віталій Портніков висловив стурбованість щодо майбутнього мобілізаційних зусиль в Україні в недавньому інтерв’ю. Якщо війна з Росією триватиме ще кілька років, Портніков прогнозує, що призовний вік буде знижений, а жінок будуть призивати на військову службу, повідомляє “ТСН”.

Він прокоментував нещодавні повідомлення про те, що ТЦК проводять перевірки у громадських місцях, таких як концерти, ресторани та торгові центри для забезпечення мобілізації. Він попередив, що в міру продовження війни будуть потрібні жорсткіші заходи для поповнення особового складу армії.

«Треба розуміти, що по розвитку війни це все буде більш жорстким ставати. Треба обʼєктивно це розуміти, якщо ми погоджуємося з парадигмою довгої війни, з якої немає виходу, буде потрібна додаткова мобілізація», — пояснив Портніков.

Журналіст підкреслив, що зниження призовного віку ймовірне найближчими роками, якщо війна продовжиться. Крім того, призов жінок може відбутися, якщо війна триватиме п’ять років і більше.

Мобілізація

«Я вже неодноразово говорив, буде зменшуватися призовний вік. Не треба мати ілюзій, що цього не буде відбуватися. Якщо війна продовжиться ще два-три роки, буде зменшуватись призовний вік, якщо продовжиться пʼять років будуть призивати жінок», — заявив журналіст.

Крім цього, Портніков провів паралелі з Ізраїлем, де жінки служать в армії, щоб відповідати вимогам національної оборони. Він зазначив, що Україні, можливо, доведеться ухвалити аналогічну стратегію з огляду на масштаб війни та необхідність постійного підкріплення.

Він закликав українців морально підготуватись.

«Тому людям потрібно готуватися психологічно, що вони не зможуть наступні роки комфортно жити у воюючій країні», — додав він.

Романчук Микола

Recent Posts

Google підключає ШІ до атомної енергії:  7 реакторів забезпечать потужність 500 МВт

Компанія Google зробила рішучий крок у напрямку енергетичної революції, оголосивши про підписання першої в світі…

23 секунди ago

Путін може вкрасти ціле покоління українських дітей через слабкість Заходу, — The Telegraph

Російська агресія проти України принесла неймовірні страждання українському народу, проте найбільш вразливою частиною населення стали…

6 хв. ago

Мобілізація з 21 року: комбриг Нацгвардії пояснив, чому це необхідно

Командир 13-ї бригади Нацгвардії «Хартія» полковник Ігор Оболєнський висловив пропозицію щодо зниження мобілізаційного віку до…

25 хв. ago

Зарплата нижча за мінімальну: у короля Чарльза III оголосили нову вакансію

У Віндзорському палаці відкрили вакансію хатньої робітниці, якій обіцяють зарплату, нижчу за мінімальну. Оголошення про…

33 хв. ago

Долар по 500? Хто підливає олію у вогнище девальвації

Економіст Віталій Шапран глибоко занепокоєний тенденціями, які впродовж останніх 12 місяців спостерігаються на валютному ринку…

35 хв. ago

До України сунуть заморозки: коли чекати та як зміниться погода цього тижня

Україну вже цього тижня очікує суттєве похолодання, коли в нічні години заморозки можуть бути помітні…

41 хв. ago