Іноземні партнери України вимагають радикально знизити мобілізаційний вік

Іноземні партнери України роблять серйозний тиск на уряд, наполягаючи на зниженні мобілізаційного віку. Причина цього — невдала комунікаційна кампанія, яка спричинила критичні наслідки для мобілізації та фронту. Цю інформацію оприлюднила народна депутатка Марія Іонова під час ефіру на телеканалі “Новини Live”, викликавши хвилю обговорень як у політичних колах, так і серед громадськості.

На думку Іонової, кампанії, які мали б забезпечити підтримку мобілізаційних процесів, не виконали свого завдання. Відсутність належної комунікації призвела до низьких показників набору та викликала невдоволення серед міжнародних партнерів. “Наші партнери наполягають на тому, щоб змінити та знизити мобілізаційний вік. Але ключова проблема в тому, що ми допустили серйозні помилки під час двох кампаній щодо мобілізації, і ці помилки дали про себе знати на фронті,” — наголосила депутатка.

Зброя, санкції та провал на фронті

Іонова звертає увагу на те, що ситуація з мобілізацією впливає не тільки на кадрове забезпечення армії, а й на інші аспекти: “Це не лише питання мобілізації — це про зброю, про санкції. Усі ці фактори пов’язані, і провал мобілізаційної кампанії, безумовно, відображається на ситуації на фронті”. Відсутність належної підтримки та мотивації громадян до участі у військовій службі відчувається, що вже неодноразово підкреслювали як українські, так і закордонні експерти.

Що пропонує Іонова?

Нардепка наголосила, що ситуацію потрібно негайно виправляти через зміну підходів до комунікацій. “Кампанія має базуватися на позитивній мотивації, а не залякуваннях. Люди повинні розуміти, що держава готова забезпечити фінансову підтримку, надавати кредити, пропонувати інші привабливі умови. Важливо не відлякувати українців від мобілізації, а покращувати ці цифри за допомогою позитивних механізмів”, — зазначила вона.

Іонова підкреслила, що відповідні пропозиції вже розглядалися профільним комітетом парламенту. Вона вважає, що лише через нові, стимулюючі підходи Україна зможе досягти кращих результатів у мобілізації, не вдаючись до кардинальних рішень, як-от зниження віку призову, на чому наполягають іноземні партнери.

Романчук Микола

Recent Posts

Чоловіки знайшли законний спосіб виїхати за кордон: повертаються не всі

В Україні триває воєнний стан та мобілізація, в рамках яких чоловікам мобілізаційного віку без відповідних…

8 хв. ago

Ув’язнені зможуть законно виїжджати з колоній: Кабмін схвалив проєкт закону

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, згідно з яким в Україні деяким ув’язненим можуть дозволити на певний…

16 хв. ago

Літатимуть без пілотів: у США вертольоти Black Hawk отримають “роботизований мозок”

Компанія Sikorsky, що входить до складу Lockheed Martin, отримала грант у розмірі 6 мільйонів доларів…

26 хв. ago

Обрали новий еталон чоловічої краси: як виглядає найпривабливіший чоловік у світі

34-річний британський актор Аарон Тейлор-Джонсон, який активно розглядається як потенційний кандидат на роль Джеймса Бонда,…

43 хв. ago

Розлючена Кейт Міддлтон поставила ультиматум принцу Вільяму на початку стосунків

Кейт Міддлтон висунула принцу Вільяму ультиматум після "неприйнятної" поведінки. Про це пише Mirror. Їхня історія кохання почалася…

49 хв. ago

Названо подію, яка стане сигналом про те, що Захід дотиснув Україну у питанні переговорів з РФ

Агресія Росії проти України у 2025 році може кардинально змінитися, зокрема через зростаючий тиск західних…

58 хв. ago