Комунальники хочуть підвищення тарифів на 75%

Нещодавно було поставлено запитання заступнику міського голови Кременчука Івану Москалику, після прийому громадян на Молодіжному, у контакт-центрі №1 що до підвищення цін за комунальні тарифи.

Це питання хвилює багатьох українців, адже ціни на все давно зростають, то ж чи піднімуться комунальні платежі?

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Заступник міського голови звернув увагу на те, що на жаль, на сьогодні жоден з діючих тарифів на комунальні послуги не є економічно виправданим. Це стосується всіх сфер – від тарифів на теплову енергію та централізоване опалення, до тарифів навіть на вивезення сміття.

“Місто намагається щомісяця датувати свої комунальні підприємства і підтримувати їх на плаву, тому що роботи ми виконуємо, сміття прибираємо, воду постачаємо, мережі готуємо теплові, але це все не покривається тарифом. І тих 4%, які держава в цьому році залишила в міських бюджетах, їх не вистачає для того, щоб покрити всю різницю в тарифах комунальних підприємств, надавачів, комунальних послуг. Тому звичайно, ті ж самі тарифи по населенню, вони орієнтовно десь повинні бути на 75% вище, ніж ті, які застосовуються” – повідомив Іван Москалик.

Він також навів конкретний приклад необґрунтованості, зазначивши тариф, встановлений для КП “Теплоенерго”.

“У “Теплоенерго” для населення застосовується тариф 2 тис 40 гривень за одну гігакалорію теплової енергії, а економічно обґрунтований для населення тариф повинен бути не менше, ніж 3 тис 758 гривень. Але міський голова категорично проти фінансового навантаження на населення, ми виконуємо в тому числі закон 2479, який накладає мораторій на підвищення тарифів на період військового стану, намагаємось підтримувати комунальне підприємство на плаву фінансово, а далі закінчиться війна, будемо дивитися” – завершив Іван Москалик.

За його словами, вартість послуг, яку сплачують мешканці, не покриває фактичні витрати підприємств, що надають ці послуги.

Романчук Микола

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

6 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

15 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

28 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

38 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

51 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago