Бронь від мобілізації: Шмигаль назвав масштаби і допустив збільшення

В Україні економічне бронювання від мобілізації вже отримали понад дев’ять сотень осіб. Невдовзі це число може зрости, оскільки баланс між тими, хто воює, і тими хто працює на оборону України, будь-що має зберігатися. 

Про масштаби е-бронювання та його перспективи розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль у ході форуму Ялтинська європейська стратегія (YES), пише ТСН. Він зазначив, що незабаром Україна змінить підхід до економічного бронювання, в основу якого ляже принцип “воюй, або ж працюй”.

За словами Шмигаля, українці змушені або оборонятись від ворога на фронті, покладаючи за це свої життя, або ж працювати заради тих, хто воює, виготовляючи озброєння та наповнюючи бюджет. 

“У країні, яка воює не має іншого шляху, ніж коли частина населення воює і платить за нашу майбутню перемогу своїми життями, друга частина населення має безумовно працювати, наповнювати бюджет, виробляти зброю, створювати все для того, щоб підтримати тих, хто сьогодні на передовій”, – пояснює Шмигаль.

При цьому Шмигаль назвав мобілізацію пріоритетною в Україні, адже йдеться про виживання. Утім, на думку прем’єра, має зберігатися баланс між тими, хто воює, і тими, хто працює на оборону. Зараз в Україні економічне бронювання вже мають 900 тисяч громадян. 

“У нас сьогодні понад 900 тисяч людей в бізнесі є заброньованими. Це важливий показник. Ми розуміємо, що можемо припускати ще більшу кількість заброньованих в бізнесі, але за умов, щоб була дотримана повністю “математика” мобілізації”, – додав Шмигаль.

Економічне бронювання вдосконалять, а кількість заброньованих зростає

Шмигаль раніше повідомив, що принцип економічного бронювання буде змінений. Він пояснив, що правила економічного бронювання мають бути прозорі та чіткі, щоб було зрозуміло, чому заброньований працівник не йде воювати. Щоправда, коли саме з’являться такі правила, Шмигаль не уточнив. 

У 2024 році українська влада на 10,2% збільшила загальну кількість броні від військової служби. Так, на кінець серпня Мінекономіки надало їх для 582 тис. осіб, відразу втричі зросла кількість бронювань у фінансовому секторі.

Романчук Микола

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

4 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

11 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

21 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

22 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

26 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

39 хв. ago