За кордоном і не оновили дані? Про наслідки розповіли у Міноборони

Останній строк для актуалізації персональної інформації ― 16 липня 2024 року

Українці, які знаходяться за кордоном, повинні оновити свої дані до 16 липня. Інакше їх чекає адміністративна відповідальність, тобто штраф.

Немає різниці, де знаходиться громадянин, у всіх однакові конституційні обов’язки. Про це заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко розповіла у випуску програми на YouTube-каналі “єПитання”.

“Все так само ― люди зберігають свій зв’язок з державою. Вони є такими ж самими громадянами. Так і працює справедливість. Незалежно від того, де знаходиться людина, вона є громадянином України й має виконувати свої конституційні обов’язки”, ― сказала Черногоренко.

Українці, які до 16 липня не оновили свої дані, мають сплатити штраф. Тих, хто знаходиться за кордоном, теж чекає таке ж покарання. Проте реалізувати це буде складніше.

“З тими, хто не оновив, така ж сама історія. Це буде адміністративний штраф. На жаль, немає такого однозначного інструменту яким чином реалізувати, тому що створюється постанова про адміністративне правопорушення. Постанову має прийняти людина. Вона має сплатити штраф. Тут буде достатньо складно працювати. Подивимось як будемо з Генеральним штабом з цим справлятися”, ― сказала Черногоренко.

Зазначимо, що за не оновлення даних доведеться заплатити кругленьку суму. Вона стартує від 17000 до 25500 гривень для фізичних осіб. Громадяни, які ухиляються від оновлення даних, можуть втратити єдине житло за певних умов.

Ольга Степанова

Recent Posts

Деякі пенсіонери можуть не платити за землю: кого це стосується

Українські пенсіонери мають низку пільг, однією з таких є звільнення від сплати податку за земельні ділянки.…

6 хв. ago

У ТЦК розповіли, хто отримає повістки поштою, незалежно від оновлення даних

Усім військовозобов'язаним передбачене розсилання повісток через пошту. Не має значення чи актуалізували вони свої облікові…

15 хв. ago

Українцям готують революцію у сфері ЖКП: що зміниться

Кабінет міністрів України запускає експериментальний проєкт єдиної платформи для оплати комунальних послуг через смартфон. За…

24 хв. ago

Туристів попередили про нові правила в поїздах Франції: порушникам загрожують великі штрафи

Французький національний залізничний оператор SNCF ввів нові обмеження на розміри валіз і кількість сумок, дозволених для…

32 хв. ago

Який переказ може стати причиною блокування рахунку: що потрібно знати українцям

Українські банки активно блокують картки клієнтів після проведення транзакцій з криптовалютою на p2p платформах, де…

39 хв. ago

Українці в Естонії можуть стати безхатьками: хто ризикує втратити дах над головою

Департамент соціального страхування Естонії оголосив про плани змінити порядок надання одноразової допомоги на оренду житла…

48 хв. ago