З 16:00 до опівночі буде темно: Укренерго масово відключить світло за оновленими графіками

Спека та пов’язане з цим підвищення споживання електроенергії змусило Укренерго переглянути графіки відключень у понеділок, 15 липня. Так, компанія у своєму телеграм-каналі повідомила, що обмеження діятимуть протягом усієї доби.

Згідно з повідомленням Укренерго, в областях діятимуть графіки відключень світла з 00.00 до 24.00. При цьому до 16:00 діятимуть три черги графіків погодинних відключень, а в період з 16:00 до 24:00 – чотири черги. Цей вимушений захід через аномальну спеку на території України та значний дефіцит в енергосистемі через підвищене споживання електроенергії та ворожі атаки на енергооб’єкти країни.

“Сьогодні, 15 липня, обленерго застосовують обмеження споживання протягом усієї доби. Через аномальну спеку в Україні та Європі, за прогнозом – споживання досягло максимальної позначки і суттєво перевищує можливості українських електростанцій для його покриття”, – йдеться у повідомленні Укренерго.

Також в Укренерго нагадали, як діють обмеження електропостачання споживачам.

“Застосування обмежень у три черги означає, що для половини споживачів у кожному регіоні діють графіки погодинних відключень. Якщо застосовано більше трьох черг графіків, обмеження поширюються на більшу кількість споживачів”, – зазначили у компанії.

Щодо відключень за конкретною адресою, споживачі можуть уточнювати інформацію на сайтах обленерго або на їхніх сторінках у соцмережах.

Сьогодні через аномальну спеку станом на ранок було знеструмлено 446 населених пунктів у Київській, Чернігівській, Житомирській, Тернопільській, Львівській та Рівненській областях. Також без світла залишаються деякі споживачі у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях через бойові дії.

Повідомлення Укренерго. Фото: скріншот Телеграм
Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

16 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

25 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

32 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

37 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

44 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

54 хв. ago