Юрист пояснив, хто з українців першими отримає повістки поштою після 17 липня

З 17 липня всі військовозобов’язані громадяни почнуть одержувати повістки до ТЦК. Передовсім їх відправлятимуть поштовим відправленням, а першими їх отримають ті, хто оновив дані. Громадянам прийдуть рекомендовані листи із вкладенням та описом цього вкладення, де буде зазначено, що у вкладенні міститься повістка. Такі листи вважатимуться врученими належним чином, навіть якщо їх не забрали. 

Детальніше про те, як військовозобов’язаним українцям надсилатимуть повістки поштою, розповів юрист Володимир Прядка. За словами фахівця, повістку відправлятимуть поштою. 

Це обов’язково буде лише рекомендований лист. Він має мати при собі опис того, що до нього поклали. У цьому випадку, йдеться про вручення повістки, тож помилися буде важко. 

Юрист пояснив, що рекомендоване відправлення вважатиметься врученим у будь-якому разі:  і коли ви отримати такий лист і розписалися у його отриманні, і тоді, коли ви не забрали цього листа з пошти – повістка теж вважатиметься врученою. 

“Повістки будуть надсилатися засобами поштового зв’язку, рекомендованим поштовим повідомленням з описом вкладення і повідомленням про вручення”, – розповів Прядка.

Фахівець пояснив, що першими повістки отримають, швидше за все, саме ті громадяни, які оновили дані про себе до 16 липня. Якщо цього зроблено не було – лист надійде на останню адресу прописки чи місця проживання. При цьому юрист зізнався, що проблемою таких повісток поштою буде те, що вони будуть у будь-якому разі вважатися врученими. 

“Найбільша проблема цих повісток у тому, що постанова №560 передбачає, що для того, аби вважати військовозобов’язаного оповіщеним такою повісткою, достатньо проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримання поштового відправлення чи проставлення відмітки про відсутність особи за адресою”, – пояснив Прядка. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

24 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

26 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

27 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

38 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

40 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

41 хв. ago