ВЛК виявилося необов’язковим: у Міноборони приголомшили заявою

Вже з 17 червня представники ТЦК почнуть виписувати штрафи за порушення правил військового обліку для тих, хто не оновив військово-облікові дані у термін, що відведений законодавством. Як запевнили в Міністерстві оборони, штрафи за непроходження медкомісії після оновлення даних не виписуватимуться, пише телеграм-канал Реальний Київ.

Про накладення штрафів за непроходження військово-лікарської комісії після поновлення військово-облікових даних детально розповів директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк. За його словами, окремі правопорушення караються окремими штрафами, а оновлення даних та проходження медкомісії для визначення ступеня придатності до мобілізації – це окремі види військового обов’язку громадян.

Так, українці мали 60 днів на те, щоб оновити свої дані, та надані різні способи для цієї процедури. Військовозобов’язані мали оновити три основні пункти – це місце проживання, номер телефону та адресу електронної пошти за наявності.

Як пояснив Марк Андрусяк, для того, щоб пройти медкомісію, людині має бути видано відповідний порядок денний, тому накладення штрафу за непроходження медобстеження після оновлення даних не буде, якщо тільки військовозобов’язаному не було видано спеціальний порядок денний для цього.

“Законодавством передбачено, що за окремі правопорушення мають бути накладені окремі штрафи”, – наголосив Марк Андрусяк.

Також він додав, що накладення штрафів за виявлені адміністративні правопорушення передбачається протягом трьох місяців із моменту виявлення цього правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

Сьогодні розмір штрафів для тих, хто не оновив своїх військово-облікових даних згідно з вимогами чинного законодавства, становить від 17 000 до 25 000 гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нідерланди повернуть українських чоловіків призовного віку

Прем’єр-міністр Нідерландів Дік Схоф пообіцяв знайти важелі, які допоможуть повернути додому військовозобов’язаних українських чоловіків Прем'єр-міністр Нідерландів…

2 хв. ago

Ізраїль 15 років готував таємну операцію з підриву пейджерів у Лівані

Ізраїль протягом 15 років планував та здійснював операцію з підриву пейджерів у Лівані. Для цього використовувалися…

3 хв. ago

Казкове альпійське місто назвали найбільш трендовим зимовим напрямком Європи цього року

Австрійське місто Зальцбург, розташоване в оточенні Альпійських гір, визнали найбільш трендовим напрямком для відвідування в зимовий…

5 хв. ago

Українці на межі: розкрито страшну статистику психічних розладів серед громадян

З початку повномасштабної війни психологічний стан українців досяг критичної точки. За словами Сергія Калінчука, керівника…

7 хв. ago

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

11 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

12 хв. ago