ВЛК виявилося необов’язковим: у Міноборони приголомшили заявою

Вже з 17 червня представники ТЦК почнуть виписувати штрафи за порушення правил військового обліку для тих, хто не оновив військово-облікові дані у термін, що відведений законодавством. Як запевнили в Міністерстві оборони, штрафи за непроходження медкомісії після оновлення даних не виписуватимуться, пише телеграм-канал Реальний Київ.

Про накладення штрафів за непроходження військово-лікарської комісії після поновлення військово-облікових даних детально розповів директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк. За його словами, окремі правопорушення караються окремими штрафами, а оновлення даних та проходження медкомісії для визначення ступеня придатності до мобілізації – це окремі види військового обов’язку громадян.

Так, українці мали 60 днів на те, щоб оновити свої дані, та надані різні способи для цієї процедури. Військовозобов’язані мали оновити три основні пункти – це місце проживання, номер телефону та адресу електронної пошти за наявності.

Як пояснив Марк Андрусяк, для того, щоб пройти медкомісію, людині має бути видано відповідний порядок денний, тому накладення штрафу за непроходження медобстеження після оновлення даних не буде, якщо тільки військовозобов’язаному не було видано спеціальний порядок денний для цього.

“Законодавством передбачено, що за окремі правопорушення мають бути накладені окремі штрафи”, – наголосив Марк Андрусяк.

Також він додав, що накладення штрафів за виявлені адміністративні правопорушення передбачається протягом трьох місяців із моменту виявлення цього правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

Сьогодні розмір штрафів для тих, хто не оновив своїх військово-облікових даних згідно з вимогами чинного законодавства, становить від 17 000 до 25 000 гривень.

Ольга Степанова

Recent Posts

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

5 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

15 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

16 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

21 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

33 хв. ago

В Україні на первинному ринку попит на квартири обвалився через обстріли: що буде з цінами

Через липневі та серпневі ракетні обстріли, що спричинили перебої зі світлом, попит на первинному ринку…

1 годину ago