Українці скуповують вентилятори, що працюють без світла: які бувають і скільки коштують

Літня спека б’є рекорди в Україні – через це почастішали відключення світла. У таких умовах охолодити себе або своє приміщення за допомогою кондиціонера або вентилятора, що живиться від електромережі, не вийде, тому українці активно обирають охолоджувальні прилади серед бездротових і тих, що підключаються до альтернативних джерел живлення.

Ціни на такі пристрої залежать від їхньої потужності та починаються з 150 грн, проте через високий попит у липні-2024 спостерігаються проблеми з наявністю товарів.

Одним з найпопулярніших варіантів для охолодження приміщення є вентилятори, що живляться від акумуляторів. Такі моделі можуть мати додаткові функції: знімні акумулятори для заміни, іонізація чи зволоження повітря попередньо залитою в контейнер воду, заряджання від сонячної батареї, що надають змогу заряджати пристрій в ясну погоду.

Такі вентилятори можуть бути настільними або підлоговими і продаються в усіх великих магазинах побутової техніки. Залежно від марки виробника ціни на таки пристрої можуть починатися з 500 грн за настільний вентилятор та від 4000 грн за підлоговий.

Вентилятори з живленням від USB підійдуть для подорожей, прогулянок та будь-якого іншого способу використання поза оселею. Вони невеликі, портативні та прості у використанні.

Їхня особливість – в живленні через USB. Тобто їх можна підключити до ноутбука, повербанка або інших пристроїв з підтримкою такого інтерфейсу. Вони бувають різних конструкцій та розмірів, включаючи складні віяла, які можна носити у кишені чи рюкзаку.

Доступність – ще одна перевага таких пристроїв. Вони дуже широко представлені на ринку, а їхня вартість стартує зі 150 грн і залежить від складності самого виробу.

Віяла для шиї – інша популярна система індивідуального охолодження, яку можна носити на шиї, щоб забезпечити постійний потік прохолодного повітря. Вони виглядають як навушники з вентиляторами замість динаміків. Це портативне рішення, яке забезпечить тривале охолодження.

Такі вентилятори підходять для піших прогулянок, їзди на велосипеді або кемпінгу. Вони також легкі та портативні, їх легко носити із собою, а також можуть бути різних дизайнів та розмірів.

Заряджаються вони від комп’ютера, акумулятора чи автомобільного зарядного пристрою, а без підзарядки деякі моделі можуть працювати майже цілий день. Купити такий вентилятор можна за 1000 грн.

Ручні вентилятори для туману – це персональна система, що поєднує охолодження та розпилення. Такі літні гаджети мають вбудовану функцію аерозолю, яка розпорошує дрібний водяний туман, забезпечуючи додатковий ефект, що охолоджує. Вони ідеально підходять для активного відпочинку, наприклад занять спортом, фестивалів або поїздок на пляж. Вони бувають різних конструкцій та розмірів, включаючи ручні вентилятори для розпилення, які можна носити у кишені чи рюкзаку.

Ольга Степанова

Recent Posts

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

6 хв. ago

У Києві погіршився стан повітря: у чому причина

У Києві вранці 20 вересня фіксують тимчасове погіршення стану повітря. Ймовірною причиною називають пожежі в…

31 хв. ago

Politico: Грузія може втратити безвізовий режим із ЄС

Європейський Союз готовий призупинити дію безвізового режиму для громадян Грузії через відступ від демократії та…

42 хв. ago

Дешевше не їздити: як зміниться вартість автогазу до кінця року

Власникам автомобілів з ГБО слід готуватися до суттєвого зростання цін на скраплений газ до кінця…

55 хв. ago

Мобілізація в Україні: скільки діє “броня” від призову

В Україні військовозобов'язані можуть отримати відстрочку від мобілізації на строк до 90 днів, як повідомляє…

1 годину ago