В Укренерго попередили про більш тривалі відключення світла з наступного тижня

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький повідомив про ситуацію, що склалася в українській енергетичній системі. Він попередив, що наступного тижня відключення світла стануть довшими, а також пояснив причини.

Цього тижня в українців у плані відключень світла можна сказати був перепочинок. В основному, електрику відключали за графіком, а тривалість її відсутності була не такою довгою як раніше.

Цьому сприяло повернення до роботи після планового ремонту одного з енергоблоків українських АЕС. Проте, за словами голови Укренерго Володимира Кудрицького, наступного тижня нашим атомникам доведеться з цією метою зупинити ще один реактор. Тож ситуація в енергосистемі стане значно проблемнішою.

“Ми будемо мати справу відзавтра вже зі зниженою потужністю на атомних електростанціях, як очікується. І в середині двадцятих чисел червня – ще будемо мати додатковий крок зниження потужності на АЕС”, – повідомив голова Укренерго.

Також у компанії прогнозують зростання споживання наступного тижня, оскільки синоптики очікують на повернення спеки на більшу частину України. У такі дні активно використовується холодильне обладнання та кондиціонери, тому споживання неминуче зросте.

З урахуванням виведення на ремонт чергового енергоблоку АЕС, зросте і період вимкнення світла, попереджає Володимир Кудрицький.

Ще позавчора, 13 червня, в. о. голови правління АТ “НАЕК “Енергоатом”” Петро Котін попередив, що один з українських реакторів буде зупинено для проведення планових робіт.

За його словами, навіть в умовах сьогоднішнього енергодефіциту це треба робити зараз, щоб узимку мати можливість максимально використовувати енергію, яку виробляють атомні станції.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Живий динозавр”: жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі

Жінка зіткнулася з найнебезпечнішим птахом у світі на австралійському пляжі. Джулі Нос та її донька…

2 хв. ago

Трамп має намір судитися з Google через “погані історії” про нього в пошуку

Кандидат в президенти США від республіканців Дональд Трамп погрожує компанії Google судом у разі його…

12 хв. ago

Швидка паста з сосисками: як приготувати вечерю за рецептом Джеймі Олівера

Приготування їжі для сім’ї може бути важкою роботою та займати багато часу. Тому дуже важливо…

20 хв. ago

Насильство щодо дітей: навчальні заклади України чекають перевірки

В Україні всі навчальні заклади, де проживають діти, чекають перевірки на предмет насильства чи порушення…

25 хв. ago

Буде ескалація: Іран почав погрожувати Ізраїлю після знищення генсека “Хезболли”

Іран заявив, що ліквідація генерального секретаря проіранського угруповання "Хезболла", Хасана Насралли, закінчиться для Ізраїля "знищенням". Тегеран…

27 хв. ago

Біля Чорнобиля помітили величезного сома-мутанта: його розміри просто вражають

Українським військовослужбовцям вдалося виявити у ставку-охолоджувачі Чорнобильської АЕС гігантську рибину. У кадр потрапив величезний прісноводний…

48 хв. ago