Росіяни масово вербують підлітків в Україні для підпалу автомобілів ЗСУ

За даними пресслужби відомства, з початку 2024 року в соціальних мережах активізувалася діяльність російських спецслужб, які вербували підлітків від 13-річного віку.

Співробітники правоохоронних органів затримали підлітків, які за кошти, отримані від російських спецслужб, здійснювали підпал автомобілів ЗСУ. Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що з початку 2024 року у соціальних мережах суттєво активізували свою діяльність спецслужби РФ, які вербували підлітків від 13 років.

Зокрема в Одесі кримінальна поліція викрила двох хлопців 13 і 16 років, які здійснили підпал двох авто, що належали військовослужбовцям. Підлітки були затримані разом з двома приятелями 16 і 18 років під час спроби підпалити ще одне авто.

За такий же злочин оперативники затримали ще двох хлопців 17 та 18 років. При цьому їх також проінформували про підозру й обрали запобіжні заходи.

Разом з тим в ефірі “Ми-Україна” глава парламентського комітету з питань правової політики Денис Маслов повідомив, що в Україні за час війни відкрили вже понад 160 тисяч кримінальних справ щодо воєнних злочинів РФ. За словами депутата, саме така кількість справ була зафіксована станом на минулий тиждень. Водночас Маслов переконаний, що подібних справ в Міжнародному кримінальному суду також побільшає.

“Якщо мова йде про справи МКС, то ми знаємо принаймні про дві такі справи — але це не означає, що їх лише дві. Їх може бути більше, тому що в них вся інформація до певного етапу є публічною. І ми знаємо про ордери, видані по злочинцях з РФ по двох справах, але це не означає, що їх не є більше — їх точно буде більше”, — впевнений Маслов.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні офіційно схвалено бронювання за гроші: скільки будуть брати

В Україні планують запровадити систему економічного бронювання, яка надасть окремим категоріям працівників можливість отримати відстрочку…

2 хв. ago

Черги на водійські права: чому українцям доводиться чекати місяцями на іспит

У сервісних центрах МВС спостерігається дефіцит екзаменаторів та нестача талонів на практичний іспит. Про це повідомив начальник…

12 хв. ago

У Росії вирішили заборонити квадроберів

Російська влада хоче заборонити молодіжну субкультуру "квадроберів". Відповідний законопроєкт уже готують у Держдумі, пише "Астра". "Розробляю законопроєкт про…

18 хв. ago

Названо прізвисько принца Гаррі, про яке він хотів би не згадувати

Не секрет, що у принца Гаррі була дуже бурхлива молодість. І коли герцог Сассекський ще…

22 хв. ago

Кабмін вигадав, як боротися з бідністю: українцям платитимуть базову соцдопомогу

Міністерство соціальної політики України підготувало постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання реалізації експериментального проекту щодо надання базової…

32 хв. ago

Коли будуть зимові канікули 2024-2025 року: скільки відпочиватимуть школярі і студенти

2 вересня 2024 року в Україні розпочався навчальний рік 2024-2025. Він триватиме до 30 червня.…

37 хв. ago