Скільки мобілізованих потрапляє на фронт: у Раді озвучили відсоток

Не всі мобілізовані в Україні потрапляють на лінію фронту, адже в ЗСУ є дефіцит у тилових кадрах на посади, наприклад, електриків чи водіїв.

Про це нардеп-член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Олександр Федієнко повідомив у ефірі “Радіо Свобода”.

За словами Федієнка, не всі мобілізовані потрапляють на лінію фронту, таких – близько 10%. Натомість у ЗСУ є дефіцит у тилових кадрах на посади, наприклад, електриків чи водіїв.

“Ми не можемо сказати, що усі, кого мобілізують, вони відправляються на лінію фронту, в окопи. На мій погляд, – до 10-15% військовослужбовців, які зі зброєю в руках виконують свій бойовий обов’язок“, – сказав депутат.

“Якщо людина за віком підпадає під мобілізацію, військово-лікарська комісія визначає його придатність, і він може бути обмежено придатним для виконання якихось бойових завдань. Але при цьому у нас не вистачає водіїв, електриків, у нас не вистачає фінансистів – тих людей, які працюють з грошима в бригадах”, – пояснив народний обранець.

Він також відповів на запитання, чи провалена мобілізація:

“Мобілізація не зупинялася, вона триває далі. Провалена чи не провалена – це інформація з обмеженим доступом, а кожен має право казати так, як йому завгодно. Я можу лише констатувати те, що наші бойові підрозділи, які зараз виконують свій обов’язок по захисту Батьківщини, потребують доукомплектування”.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

“Податок на яйця”: чому в СРСР змушували платити за бездітність

У СРСР існувало багато дивних законів та стереотипів, не виключенням став і податок на бездітність. Так, в…

11 хв. ago

“Піди, с*ка, і умри за три тижні”: комбат К-2 відверто озвучив, що не так з мобілізацією

Командир батальйону К-2 54-ї ОМБр Кирило Верес жорстко розкритикував нинішню ситуацію з мобілізацією в Україні та військовою…

20 хв. ago

Старих цін більше не побачите: популярні овочі побили багаторічний рекорд

Українські фермери змушені різко підвищувати ціни на помідори та огірки через зменшення обсягів пропозиції на…

29 хв. ago

ТЦК можуть взятися за жінок: які заходи реальні у майбутньому

Якщо війна з росією затягнеться на кілька років, в Україні можуть знизити мобілізаційний вік і…

38 хв. ago

22 роки у воді: викинуте на пляж послання в пляшці допомогло розгадати таємницю (фото)

12-річний хлопчик зробив незвичайне відкриття, коли прибирав сміття на відокремленій ділянці пляжу в Істборні (Англія).…

49 хв. ago

Пiдвищення податків в Україні: нардеп розповів, коли скандальний закон запрацює

14 жовтня парламент відхилив всі 13 блокуючих постанов щодо законопроекту 11416-д щодо значного підвищення податків. Далі…

58 хв. ago