Скільки мобілізованих потрапляє на фронт: у Раді озвучили відсоток

Не всі мобілізовані в Україні потрапляють на лінію фронту, адже в ЗСУ є дефіцит у тилових кадрах на посади, наприклад, електриків чи водіїв.

Про це нардеп-член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Олександр Федієнко повідомив у ефірі “Радіо Свобода”.

За словами Федієнка, не всі мобілізовані потрапляють на лінію фронту, таких – близько 10%. Натомість у ЗСУ є дефіцит у тилових кадрах на посади, наприклад, електриків чи водіїв.

“Ми не можемо сказати, що усі, кого мобілізують, вони відправляються на лінію фронту, в окопи. На мій погляд, – до 10-15% військовослужбовців, які зі зброєю в руках виконують свій бойовий обов’язок“, – сказав депутат.

“Якщо людина за віком підпадає під мобілізацію, військово-лікарська комісія визначає його придатність, і він може бути обмежено придатним для виконання якихось бойових завдань. Але при цьому у нас не вистачає водіїв, електриків, у нас не вистачає фінансистів – тих людей, які працюють з грошима в бригадах”, – пояснив народний обранець.

Він також відповів на запитання, чи провалена мобілізація:

“Мобілізація не зупинялася, вона триває далі. Провалена чи не провалена – це інформація з обмеженим доступом, а кожен має право казати так, як йому завгодно. Я можу лише констатувати те, що наші бойові підрозділи, які зараз виконують свій обов’язок по захисту Батьківщини, потребують доукомплектування”.

Ковальчук Світлана

Recent Posts

Київський ТЦК витратить майже 3 млн грн на бланки та календарі

Київський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки витратить 2,8 млн грн на реєстраційні журнали, бухгалтерські книги,…

5 хв. ago

Митника, якого впіймали на хабарі, суд поновив на посаді та призначив йому грошову компенсацію

Львівський окружний адміністративний суд поновив на посаді Сергія Бутова, митника, затриманого за хабар у $16 тис. доларів.…

11 хв. ago

Туристи тікають з тайського пляжу: усе через таємничих голчастих істот

Відпочинок на пляжі Пранбурі в Таїланді перервався несподіваною загрозою — тисячі невідомих для місцевих жителів…

23 хв. ago

Хвилинка божевілля: людину заарештували, бо вона їла курку ножем і виделкою

Америка - країна, яка славиться своєю свободою і демократією. Однак погляньте на закони в Сполучених…

32 хв. ago

Портников розповів, коли будуть мобілізувати жінок на війну

Український журналіст та політичний оглядач Віталій Портников заявив, що у випадку продовження війни на кілька…

40 хв. ago

За підготовку до зими українців штрафуватимуть на сотні тисяч гривень

Напередодні опалювального сезону Верховна Рада України затвердила збільшення штрафів за незаконне вирубування дерев, про що повідомив у…

47 хв. ago