Народний депутат поскаржився на українців, які не хочуть оновлювати свої дані і йти на війну

Народний депутат Олександр Федієнко на питання, чому кілька мільйонів військовозобов’язаних не оновили свої дані заявив, що їм краще сплати штраф та ховатись, а не дотримуватись українського законодавства.

В ефірі “Радіо Свобода” Олександр Федієнко прокоментував питання, чому попри прийняття нового закону про мобілізацію в Україні, кілька мільйонів військовозобов’язаних уникає оновлення своїх даних попри введені підвищені штрафи.

“У нас 6 мільйонів військовозобов’язаних людей не роблять дані, їм краще сплатити штраф, ховатись, поки їх життя, їх родин, захищають інші хлопці. Який потрібно ще прийняти закон, щоб стимулювати 6 мільйонів прийти згідно чиного законодавства та стати на облік”, — сказав Федієнко.

Ведуча запитала, чи може бути причиною не оновлення даних несправедливе ставлення до людей, недонесення інформації, або корупційні чинники, зокрема, коли інші люди оформлюють фейкові медичні довідки про непридатність.

“Несправедливості не вбачаю. Несправедливість – це економічне бронювання, коли люди мають гроші, то вони не воюють, а якщо не мають – воюють. А якщо людина хабарник, це потрібно саджати у в’язницю. Але це не стосується мобілізації”, — сказав Федієнко.  

Романчук Микола

Recent Posts

Елітні маєтки, квартири та офіси: рідня заступника Кличка скупила купу нерухомості

Родичі заступника мера Києва Кличка Володимира Прокопіва володіють низкою об'єктів комерційної та житлової нерухомості. Про…

8 хв. ago

Українців змусять платити податок, навіть про який вони не знали, ще й заднім числом

Підприємствам в Україні доведеться сплачувати додаткові податки за періоди, коли вони ще не знали про…

9 хв. ago

Спецпосланець Папи Римського прибув до Москви: про що буде говорити у Кремлі

Спеціальний посланець Папи Римського в Україні, кардинал Маттео Дзуппі, прибув до Москви, де заплановані зустрічі…

19 хв. ago

РФ хоче захопити родовище важливого металу на Донеччині

З початку повномасштабної агресії Росії проти України, багато хто вважає, що головною метою окупантів є…

28 хв. ago

Вимоги до пенсіонерів посилили: доведеться працювати до останніх сил – виплат не буде

Українська система пенсійного забезпечення стикається зі значними викликами через підвищення вимог до страхового стажу та…

36 хв. ago

Працівники ТЦК побили студента у Львові: лікарі діагностували струс мозку (відео)

25-річний харків’янин Владислав Каплієнко заявив, що його побили працівники ТЦК. Про це відомо з його публікації у соцмережах…

43 хв. ago