Львівського митника, який вкрав 16 тисяч доларів, поновили на роботі

На Львівщині суд поновив на посаді інспектора оперативного відділу № 2 управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил обласної митниці Сергія Бутова. Його затримували співробітники Державного бюро розслідувань восени минулого року.

Рішення суду опубліковано у Єдиному реєстрі судових рішень України. Львівський окружний адміністративний суд визнав недійсними рішення Львівської митниці від 26 січня 2024 року про застосування дисциплінарного стягнення та звільнення Бутова з посади.

Також суд зобов’язав Львівську митницю стягнути на користь Бутова 151 866 гривень із відрахуванням податків, зборів та обов’язкових платежів.

Сергія Бутова затримали наприкінці листопада — на початку грудня 2023 року під час отримання хабара у 16 тисяч доларів США. За даними Офісу генерального прокурора України, урядовець вимагав 38 тисяч доларів за ввезення на територію України будівельних матеріалів під виглядом гуманітарної допомоги.

Державне бюро розслідувань повідомляло, що у серпні минулого року Бутов отримав 22 тисячі доларів за безперешкодний пропуск на територію України товарів під виглядом гумдопомоги та без оплати мит.

Романчук Микола

Recent Posts

Які автомобілі обирають юридичні особи та приватні клієнти: рейтинг

У вересні український автопарк поповнили 5,7 тис. нових легкових авто. З цієї кількості 64% легковиків було реалізовано…

8 хв. ago

Після рейдів ТЦК: стало відомо, як VIP-заклади Києва готуються до перевірок

Після рейду ТЦК та перевірку документів військовозобов'язаних після концерту "Океану Ельзи" у Києві та облави ТЦК в…

17 хв. ago

Смертність близько 10%: Україною шириться лихоманка Західного Нілу

Вірус лихоманки Західного Нілу розповсюджується Україною і становить серйозну загрозу. Про це розповів заступник міністра охорони здоров’я…

23 хв. ago

Європа погрожує залишити Україну без електрики: вже офіційно попередили

Останніми місяцями енергетична безпека України опинилася під серйозним ударом. Масштабні обстріли російської армії призвели до значних ушкоджень…

33 хв. ago

Чому одні нації багатші за інші: обрали лауреатів Нобелівської премії з економіки

Цьогорічну Нобелівську премію з економічних наук присудили трьом ученим із США. Дарон Аджемоглу, Саймон Джонсон…

36 хв. ago

Українська влада за крок від рішення про мобілізацію 20-річних – інсайд

Українська влада хоче зменшити мобілізаційний вік до 20 років. Таке рішення можуть ухвалити вже найближчим часом.…

41 хв. ago