Готують зростання на 75%: експерт попередив про нові ціни на електроенергію

Останніми днями все частіше говорять про можливе зростання цін на електроенергію в Україні. Головний експерт Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко попереджає, що тарифи можуть суттєво зрости вже найближчим часом.

Наразі тариф для населення становить 4,32 гривні за кіловат і залишиться таким до закінчення опалювального сезону. Проте, експерти прогнозують, що вже у 2025 році ціна може піднятися до 6,5–7 гривень за кіловат, що виявиться збільшенням на 50-75%. Більш того, у найближчі два-три роки тариф може досягти 8-9 гривень.

Тарифи на електроенергію / фото: Pixabay

Генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко звертає увагу на те, що питання підвищення тарифів — це виключно компетенція Кабінету Міністрів, і їхня компанія наразі не робила жодних заяв щодо цього. Він закликає громадян сприймати інформацію тільки з офіційних джерел.

YASNO. Фото: скрін youtube

Додатково, Національна комісія, що здійснює регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), планує з 1 листопада підвищити ціни на електрику для бізнесу. Зокрема, прайс-кепи зростуть до 6 900 гривень за мегават-годину в пікові години, що дозволить привести ціни у відповідність з ранковими показниками.

Комуналка. Фото: скрін youtube

Нині діючий тариф закріплено відповідною постановою Кабінету Міністрів. Вона продовжує спеціальні обов’язки для учасників ринку, а фіксована ціна залишиться на рівні 4,32 гривні за кіловат до 30 квітня 2025 року. У рамках опалювального сезону також введено пільговий тариф для тих, хто використовує електроопалення, на рівні 2,64 гривні за кіловат для обсягу до 2000 кіловат-годин на місяць.

Тож, українцям варто готуватися до можливих змін у тарифах та слідкувати за офіційною інформацією, щоб не пропустити важливі новини про ціни на електроенергію.

Романчук Микола

Recent Posts

Економічне бронювання відкладуть: від чого залежатиме рішення

В Україні може продовжитися практика економічного бронювання від мобілізації. Це питання можуть вирішити наприкінці 2024…

5 хв. ago

Назвали знаки Зодіаку, яким тригон Марса, Сатурна та Сонця принесе неймовірну удачу

Ми вийшли з коридору затемнень і хоча його дія зберігаєтеся ще кілька тижнів після нього,…

20 хв. ago

Північним мостом сьогодні обмежать рух

У столиці частково обмежать рух транспорту Північним мостом. Про це повідомили у «Київавтодорі». Обмеження триватимуть з 8:00…

28 хв. ago

Кадиров погрожує “гаманцю” Путіна, а диктатор мовчить

Самопроголошений лідер Чечні Рамзан Кадиров публічно оголосив "кровну помсту" декільком російським політикам. Зокрема, сенатору від…

39 хв. ago

Вакарчук назвав ім’я співака, якого вважає гідним стати своєю заміною

Святослав Вакарчук – людина дуже вибаглива як до себе, так і до оточення. Та, схоже,…

51 хв. ago

ГУР доповіла про знищення в Росії Ту-134

Головне управління розвідки доповіло про знищення в ніч з 12 на 13 жовтня військово-транспортного літака…

1 годину ago