Гендиректор Steko Положай облаяв представників ТЦК у Дніпрі: подробиці конфлікту

Соцмережами Дніпра ввечері 12 жовтня розлетілось відео за участі військових ТЦК та чоловіка, який схожий на генерального директора компанії-виробника металопластикових вікон Steko Сергія Положая. Бізнесмен вступив з військовими у суперечку, заявляючи що вони не можуть його мобілізувати. При цьому він відверто їх ображав, називаючи “чортами”. 

Відео з новим скандалом за участі ТЦК з’явилося ввечері 12 жовтня у місцевих пабліках. На кадрах можна почути, як бізнесмен каже, що є директором величезної компанії, а тому його забирати до лав ЗСУ не можна, на відміну від пересічних солдатів, які мають “йти і копати”. 

“Ще раз я повторюю: я генеральний директор [компанії], де 1760 людей працюють, а ти солдат — ***(йди) копай”, — каже чоловік на відео. Після цього військовий, з яким той говорив, викликає підмогу.

Згодом бізнесмен оприлюднив в Instagram свою версію того, що відбулося. За його словами, він прогулювався містом у той час, як у Дніпрі тривала чергова облава ТЦК. Військові підійшли до нього для перевірки документів. За словами Положая, він показав документи з оновленими даними, але “чорти” з ТЦК йому сказали, що в нього немає бронювання, відстрочки, тому він підлягає мобілізації. Тож, за його словами його “збиралися відправити бусиком у ТЦК”.

Згодом, за словами гендиректора, ТЦК викликали підкріплення. На місце події прибули автоматники, яким він теж показав свої документи. 

“Співробітники спецпідрозділу послали всіх: ТЦК, поліцію — і я з ескортом автоматників пішов додому. На жаль, з мерзотниками ТЦКшниками ходять *** (погані) блогери, які викладають відео. Відео, зручне їм, а не правду, яку говорять люди і я”, — розповідає гендиректор.

Облави ТЦК у Львові та Києві

Ввечері 12 жовтня у львівських соцмережах масово поширювали відео з ТЦК, які влаштували облаву прямо під час весілля в одному із ресторанів на Сихові у Львові. Військові зайшли до приміщення та почали “шарпати людей”. Гості заходу згуртувались та почати відтісняти військових до виходу під крики “Ганьба!”. У підсумку, військовим не вдалося нікого забрати у бусик. 

Того ж дня у Львові та Хмельницькому з’явилися повідомлення про нові облави ТЦК та поліції на ухилянтів від мобілізації. Військові у супроводі правоохоронців навідувалися до торгово-розважальних центрів міст. Подекуди їх відмовляються пропускати всередину без дозволу керівництва ТРЦ.

11 жовтня майже одночасно в кількох містах України почалися масові облави на ухилянтів. Поліція та працівники ТЦК навідувались до барів, ресторанів та нічних клубів Хмельницького, Дніпра, Харкова, де затримували військовозобов’язаних чоловіків. Відео з затриманням масово і миттєво облетіли соцмережі. Водночас найбільш резонансне стало відео з облавою ТЦК біля Палацу спорту у Києві. Там рейд почався одразу після завершення концерту гурту “Океан Ельзи”. Чоловіків перевіряли та пакували у бусики. 

Романчук Микола

Recent Posts

Обмеження переказів: тепер контролюватимуть не лише банки, що чекає на українців

Національний банк України (НБУ) планує посилити контроль за грошовими переказами українців, внаслідок чого стежити за цим можуть…

8 хв. ago

Готують зростання на 75%: експерт попередив про нові ціни на електроенергію

Останніми днями все частіше говорять про можливе зростання цін на електроенергію в Україні. Головний експерт…

20 хв. ago

5 наймодніших стрижок для тонкого ослабленого волосся, які надають екстраординарного об’єму

Стилісти рекомендують ці трендові зачіски усім власницям тонких локонів, які втратили густоту та об’єм. Розповідаємо,…

29 хв. ago

Нові водійські посвідчення: що означає код “78” для українців

На нових водійських посвідченнях з'явилася цікава позначка – код "78", який помічений лише у тих,…

40 хв. ago

Дістануть всіх: ТЦК попереджає ухилянтів про серйозні наслідки

В Україні розгортається нова хвиля мобілізації, і цього разу Територіальні центри комплектування (ТЦК) вирішили діяти…

49 хв. ago

Докази існування інопланетян можуть бути розкриті в листопаді, — режисер фільмів NASA

Саймон Голланд, творець документальних фільмів для BBC і NASA, заявив, що вчені з проекту з…

1 годину ago