Зміна правил бронювання: що нового пропонують

Кабінет міністрів вирішив переглянути стару концепцію “воюй чи працюй”. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль визнав, що поточні правила не зовсім відповідають тому, що потрібне для економічного бронювання. Тому уряд вирішив змінити підхід до цього питання та працює над новою системою.

На прес-конференції 10 вересня Шмігаль розповів, що тепер Кабмін активно співпрацює з військовими та експертами, щоб покращити систему бронювання.

Новий план включає три ключові завдання: створити більше робочих місць, підвищити зарплати та повернути українців, які поїхали за кордон, назад до країни.

“Коли ми говоримо про принцип “воюй чи працюй”, ми хочемо вдосконалити цей підхід до бронювання. Сьогодні ми шукаємо шлях, як вирішити три проблеми: створення додаткових робочих місць, підвищення зарплати, питання повернення українців в Україну”, – зазначив Шмигаль.

За його словами, нова система має запобігти будь-яким зловживанням. Бронювання має бути максимально прозорим, і жодного відкупу від служби не буде. Правила повинні чітко пояснювати, за якими критеріями людина одержує відстрочку від мобілізації.

Наразі обговорюються різні моделі бронювання, включаючи сплату спеціального збору, критерії на основі зарплати та змішані підходи. Чиновники та військові працюють над тим, щоб знайти найоптимальніше рішення для цього складного завдання.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Чоловіки здорові, як лосі”: пенсіонерів-силовиків дозволили мобілізувати на фронт

Мобілізаційні резерви країни значно покращилися – за новим законом щодо посилення мобілізації відтепер на військову службу можна…

5 хв. ago

Українцям перерахують податки на старі квартири та будинки: як зміняться суми

В Україні планують змінити податки на нерухомість. Зараз за кожен "зайвий" квадрат потрібно платити до 1,5% мінімальної…

8 хв. ago

Поривчастий вітер та дощ: де чекати небезпечної погоди, прогноз до кінця тижня

Вересень радує українців теплою погодою, хоча поступово температура повітря все ж таки знижується. У деяких регіонах…

16 хв. ago

За підривом пейджерів “Хезболли” у Лівані стоїть “Моссад”: ЗМІ навели докази

За підривом тисяч пейджерів у Лівані 17 вересня стоїть Ізраїль, а якщо бути точнішим – спецслужба…

18 хв. ago

“Зеленський дуже переживав”: як виглядає Усик після затримання і що каже (відео)

Український боксер Олександр Усик, якого пізно ввечері 17 вересня було затримано в аеропорту Кракова в Польщі, записав…

22 хв. ago

Деяким пенсіонерам можуть арештувати рахунки: кого це стосується, подробиці

Деяким пенсіонерам можуть арештувати рахунки через низку причин. Про це повідомляє "Юридичний порадник для ВПО". В цілому…

24 хв. ago