Українці з 1 жовтня зможуть платити за електроенергію по тарифу 2,64 грн за кВт*год: нові правила

В Україні після підвищення тарифу на електроенергію в червні також встановили пільговий тариф для тих, хто використовує електроенергію для опалення. Вони можуть платити з 1 жовтня за кожну кВт*год 2,64 грн. 

Про це йдеться в постанові КМУ №632. Зазначимо, загальний тариф на електроенергію становить 4,32 грн. Однак якщо у вас електричне опалення (з затвердженим проєктом, а не просто електричний обігрівач), то ви можете платити за перші 2 тис. кВт*год на місяць по тарифу 2,64 грн за кожен. 

При тому варто зазначити, що такий тариф для українців діє тільки в опалювальний період: з 1 жовтня до 30 квітня. Тобто з наступного місяця і до травня. Навіть якщо в жовтні ви не будете користуватись опаленням, ви отримаєте право користуватись пільговим тарифом. 

Україні будь-який споживач електроенергії має право придбати багатозонний лічильник, звернутися до свого постачальника струму та перейти на новий тариф. Як ідеться у матеріалі OBOZ.UA, наприклад, із двозонним лічильником у період із 23.00 до 7.00 платити за електроенергію можна за тарифом у 2,16 грн за 1 кВт*год (замість звичайних 4,32 грн за 1 кВт*год).

Як повідомляють на сайті одного з постачальників, у денний час (із 7:00 до 23:00) тариф не зміниться. У нічний час (із 23:00 до 07:00) – за електроенергію можна буде платити зі знижкою у 50%.

Романчук Микола

Recent Posts

Банки розкриють таємницю за першим запитом: більше нічого не приховати

В Україні готуються внести важливі зміни в правила розкриття банківської таємниці у випадках запитів від…

7 хв. ago

У США виявили щелепи морського чудовиська віком 80 мільйонів років

У Техасі були виявлені скам'янілості величезного рідкісного мозазавра з гігантськими кулястими зубами, як показало нове дослідження. Два…

9 хв. ago

Чи повертатиме ЄС чоловіків призовного віку в Україну: єврокомісарка дала відповідь

У ЄС заявили, що застосування диференційованого підходу до українських біженців, що базувався би на їхній статі,…

10 хв. ago

Розсилка повісток поштою: депутат попередив про “величезну проблему” для військовозобов’язаних

В Україні почали розсилати повістки через "Укрпошту", однак у разі неправильного оформлення повісток у військовозобов'язаних можуть виникнути…

14 хв. ago

Вирви до сотні метрів: з’явилися нові супутникові знімки наслідків ударів по складу БК в Торопці

Внаслідок атаки на склад РФ з БК в Тульській області з'явилися величезні вирви. Про це свідчать супутникові…

15 хв. ago

РФ готує масовану ракетну атаку по Україні – накопичує Х-101 на аеродромі “Оленья”

У Центрі протидії дезінформації також нагадали, що країна-агресорка Росія постійно намагається звинуватити Україну в усіх…

18 хв. ago