Пенсії в Україні: яка буде виплата у майбутньому, якщо зарплата 10 тис. грн

В Україні у громадян на майбутньому заслуженому відпочинку пенсія буде мізерна навіть за умови виконання вимог зі страхового стажу, якщо заробітна плата протягом життя була невеликою. Відомо, на яку пенсійну виплату можна розраховувати за умови отримання зарплати у 10 тис. гривень.

Про результати відповідного підрахунку розповіло видання OBOZ.UA.

Які пенсії отримують українці у 2024 році

У 2024 році загалом пенсію нараховують для 10,1 мільйона громадян. Зокрема, 2,7 мільйона літніх українців змушені працювати через мізерні виплати. Їм у середньому виплачують 6 тис. гривень.

Решті громадян нараховують різні виплати. Зокрема, найбільшій кількості (2,6 млн осіб) надають пенсійну виплату не більше 3 тис. гривень.

Близько 1,7 млн ​​осіб мають від 3 тис. до 4 тис. гривень, ще 1,8 мільйона українців — нараховують від 4 тис. до 5 тис. гривень.

Тільки 12,5% від загального числа пенсіонерів виплачують понад 10 тис. гривень.

Найбільше традиційно у середньому отримують жителі Києва, а найменше — Тернопільської області.

Розмір пенсії із зарплатою 10 тис. грн

За останніми даними Пенсійного фонду, в Україні середня заробітна плата, з якої сплачено єдиний соціальний внесок, становить 16,83 тис. гривень.

Співвідношення 10 тис. гривень до такого розміру зарплати становить 0,59. З огляду на це, якщо українець має зарплату 10 тис. гривень і 35 років страхового стажу, то зможе на заслуженому відпочинку розраховувати на 2,818 тис. гривень пенсії.

“Таким чином, враховуючи середню зарплату за три роки (13 559,41 грн), 35 років стажу та співвідношення 10 тис. грн до середньої зарплати розмір майбутньої виплати становитиме 2818,8 грн”, — йдеться у матеріалі видання.

Романчук Микола

Recent Posts

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

6 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

19 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

34 хв. ago

Експерти пояснили небажання Путіна оголошувати нову хвилю мобілізації

Росія наразі не планує оголошення нової хвилі мобілізації в короткостроковій або середньостроковій перспективі, оскільки президент…

34 хв. ago

Стало відомо, хто може отримати пенсію загиблого військового

Попри війну, українці продовжують отримувати пенсії та соціальні виплати. В Україні існує декілька видів пенсії,…

46 хв. ago

На Троєщині стали трамваї: що сталося?

У Деснянському районі Києва через технічні причини зупинилися трамваї. Про це повідомляє «Київпастранс». Зокрема, йдеться про маршрути…

58 хв. ago