“Носіть варені яйця”: школярам заборонили брати на перекус бутерброди з ковбасою

На Волині, а саме у Луцьку, школярам заборонили приносити до школи перекуси у вигляді бутербродів з ковбасою. На шкільній нараді вчителі донесли інформацію до батьків і викликали шквал критики.

Про це повідомляє інформаційне агенство “Конкурент”. За словами начальника департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря, заборона не якесь нововведення, а норма законодавства.

“Є санітарний регламент, який діє із 2020 року, згідно з ним працює керівник закладу освіти. Там чітко зазначено, що можна приносити в школу, а що ні. Відповідно, заклад освіти автономно приймає рішення щодо того, чи дозволяти щось приносити в школу, чи ходити в магазин, чи харчуватися в їдальні… Він відповідальний за життя та здоров’я здобувачів освіти, тому краще убезпечитися”, – сказав Бондар.

Водночас в адміністрації луцького ліцею № 10 журналісти поцікавилися, чи справді у їхньому навчальному закладі діє така заборона. Там інформацію підтвердили.

“Була нарада класних керівників, я це оголошувала. Сказано було, що є постанова №305, яка забороняє дітям приносити бутерброди з ковбаскою. Хай приносять бутерброди з сиром, просто з маслом, з якимсь м’ясом печеним, чай… Тільки не можна бутерброди з ковбасою. Це на рівні України прийнято рішення, це не тільки в нас. Ви ж самі знаєте, які зараз ті ковбаси”, — зауважила заступниця директора з виховної роботи Раїса Кудряшова.

За її словами, в школі є гаряче харчування і щодо його якості ні у вчителів, і в учнів нарікань немає.

“Раніше у школах на другі страви використовували у приготуванні сосиски, сардельки, минулого року нам заборонили і у шкільному меню більше немає ковбасних виробів. Навіть піца другий рік поспіль готується не з вареною ковбаскою, а з курячим філе”, — зауважила Кудряшова.

Заборона на бутерброди з ковбасою в школі викликала неабияке обговорення серед українців. Частина підтримує рішення освітніх установ, а інші — обурюються.

Романчук Микола

Recent Posts

Rolls-Royce, Bentley та Lamborghini: які елітні авто купують українці у 2024 році

В Україні під час повномасштабної війни росте попит на дорогі едітні автомобілі. У 2024 році…

6 хв. ago

Ексглава МЗС Польщі розкритикував Варшаву за “політику гієни” щодо України

Ексміністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович розкритикував політику уряду Дональда Туска щодо України. Він назвав…

15 хв. ago

Вбивство Ірини Фаріон: про що завтра може заявити 18-річний підозрюваний

Завтра - два місяці від дня гучного вбивства мовознавиці Ірини Фаріон. Також завтра, ближче до…

22 хв. ago

Мати трьох дітей Дурова завила про свої права на Telegram

43-річна Ірина Болгар, яка стверджує, що є матір'ю трьох дітей засновника Telegram Павла Дурова, має намір…

32 хв. ago

Розкрито улюблену страву принцеси Шарлотти

Стало відомо, що любить їсти принцеса Шарлотта. Про це пише Mirror. Принцеса Шарлотта, якій лише дев’ять років,…

51 хв. ago

З зарплат вчителів, лікарів та всіх бюджетників знімуть величезний податок

В Україні ухвалили законопроект, яким передбачено збільшення податків для більшості українців. З кого тепер братимуть не 1.5%…

58 хв. ago