Заводять “своїх людей”. У ТЦК Луцька військкоми без черги пропускають до кабінетів обраних

В Луцьку перед ТЦК стоять великі черги з чоловіків, які прагнуть оновити свої військово-облікові дані. Однак, попри це, працівники військкомату регулярно заводять без черги “своїх людей”. Таким чином “обрані” можуть не чекати годинами на те, щоб скористатися послугами центру комплектування.

Журналісти побачили, як деяких цивільних чоловіків зустрічає працівник ТЦК. Він супроводжує військовозобовʼязаних по кабінетах у тому числі для оформлення відстрочки. Про це йдеться у сюжеті волинського телеканалу “Аверс” від 13 серпня.

Журналісти розповідають, що працівники військкомату постійно заводять без черги “своїх людей”, поки решта відвідувачів по кілька годин чекає на прийом.”Клієнти”, які приходять без черги, часто заходять у супроводі працівника ТЦК, який спеціально зустрічає їх. ЗМІ засняли кадри, де військовозобовʼязані кажуть, що прийшли за попередньою домовленістю за оформленням відстрочки чи інших потреб.

“От чоловік у пікселі немов персональний супровід веде цивільного. Схоже, поза чергою. І так півдня. Одних заводять, других виводять, немов поводирі. Оце певно і є та сама соціальна підтримка. Хтось приходить в сльозах шукати сина, а хтось дуже спокійно, бо, як чуємо, вже домовлено”, – розповідає журналістка.

Офіційно ТЦК інформацію телеканалу не коментував. Однак працівники ТЦК у розмові з журналістами, зафіксованої в сюжеті, висловили обурення такими звинуваченнями.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нідерланди хочуть відмовитись від міграційних правил Євросоюзу

Уряд Нідерландів повідомив Єврокомісію про намір відмовитись від дотримання міграційних правил Європейського Союзу. Про це заявила Міністерка…

6 хв. ago

Вбивця здоров’я: яку популярну олію не можна використовувати для смаження

Коли справа доходить до смаження, вибір правильної олії для смаження має вирішальне значення як для…

10 хв. ago

В Україні не лишилося людей без психічних розладів, – експерт

В Українській державі на сьогодні не залишилося людей, яких би не торкнулися психічні розлади. Серія…

16 хв. ago

Експерт  розказав, чому Путін не спішить відбивати Курщину

Зараз активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – в Курській області країни-агресорки Росії та в…

23 хв. ago

12-річний хлопчик «здолав» 200-кілограмового ведмедя, щоб урятувати життя батька

У США 12-річний Оуен Бейєрман врятував свого батька Раяна під час полювання від нападу величезного…

24 хв. ago

Кейт Міддлтон повернулася до роботи після лікування від раку

Принцеса Уельська Кейт Міддлтон вперше після завершення лікування від раку повернулася до виконання своїх обов'язків. Вона провела…

35 хв. ago