За ранковий Американо, українцям доведеться розщедритися: кава різко подорожчала

Вартість кави 2024 року може підскочити до рекордного рівня через різке подорожчання кавових зерен у світі. Така негативна тенденція продиктована несприятливими погодними умовами в Бразилії, яка є ключовим виробником сировини для популярного ароматного напою.

Про це повідомляє Новини України з посиланням Bloomberg.

Останніми тижнями бразильські фермери зіткнулися із заморозками, які можуть негативно вплинути на врожай кавових зерен. У поєднанні з раніше спостережуваною сухою погодою, це створює несприятливі умови для зростання кави.

Прогнози вказують на можливе повернення негоди в ключові кавові регіони Бразилії, такі як Мінас-Жерайс і Сан-Паулу, що додатково ускладнює ситуацію.

Ці несприятливі умови вже призвели до різкого збільшення цін на ф’ючерси на арабіку, які підскочили на 7%, що є рекордним рівнем з 9 липня. Протягом року вартість сировини для кави зросла на 30%. За словами Тіаго Казаріні, президента компанії Cazarini Trading Co, навіть мінімальні заморозки виявилися достатніми для того, щоб викликати нові побоювання з приводу поставок кави.

«Найменші заморозки в деяких частинах Серрадо і Хай-Могіана вже викликають нові побоювання з приводу поставок. Ми опинилися в ситуації, коли не можемо собі дозволити жодних помилок», – зазначив Казаріні.

Ці події сигналізують про те, що найближчим часом споживачі можуть зіткнутися з рекордними цінами на каву, що додасть додатковий тягар до їхніх щоденних витрат.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago