У який термін потрібно сплатити або оскаржити штраф від ТЦК

Українці, які ухиляються чи порушують правила військового обліку, можуть бути оштрафовані. Невчасно оплачений штраф від ТЦК подвоюється.

Адвокатка Олена Карнаух-Голодняк в ефірі “Українського радіо” розповіла, у термін потрібно сплатити чи оскаржити покарання за адміністративне порушення.

За її словами, суми штрафів досить значні – від 17 до 25 тисяч гривень. Якщо їх не сплатити протягом 15 днів, то сума подвоюється.

У разі незгоди зі штрафом, особа має право оскаржити його протягом 10 днів з моменту отримання постанови. Попри це, більшість людей вважають за краще сплатити штраф, аніж витрачати час і сили на його оскарження.

Юристка зазначає, що суди досить часто скасовують такі штрафи. Але єдиної позиції Верховного Суду з цього питання немає, що ускладнює процес оскарження.

Одна з причин такої ситуації – недостатня обізнаність громадян про свої права. Багато хто просто не знає, що штрафи можна оскаржити, і як це зробити. Інша причина – небажання витрачати час і нерви на судові розгляди.

Адвокатка також звернула увагу на те, що ТЦК часто помиляються при накладенні штрафів, оскільки їхні інструкції постійно змінюються. “ТЦК – це першопрохідці провальних штрафів”, – підкреслила вона.

Зазначимо, що штраф від ТЦК можна оплатити на касі будь-якого банку України. Також це можливо зробити через онлайн-банкінг по реквізитах, які будуть вказані у повідомленні про адміністративне порушення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Усіх ФОПів в Україні знову зобов’яжуть платити ЄСВ: які суми

З 2025 року ФОПи знову будуть зобов'язані сплачувати ЄСВ (єдиний соціальний внесок), що відновитьдовоєнну систему оподаткування.Мінімальний ЄСВ становитиме до…

4 хв. ago

«Укрзалізниця» підвищить тарифи вже цього року: подробиці від Forbes

«Укрзалізниця» підготувала проєкт нової тарифної реформи. Так, компанія планує підвищити вартість перевезень будівельних матеріалів на…

13 хв. ago

Чи мобілізують з поганим зором: діагнози, з якими не беруть до армії

Попри загальну мобілізацію в Україні, законодавством визначено категорії громадян, які не підлягають призову. Серед них є…

22 хв. ago

Живуть у ліжках і засмічують в унітазах: названо найнеймовірніші місця проживання щурів

У Великій Британії жінка відчула, як її торкнувся щур, коли сіла на унітаз. Про це…

31 хв. ago

Найманці ПВК “Вагнер” охороняють нового диктатора в Африці: подробиці (фото)

РФ розширює сферу впливу на Африканському континенті. Найманців ПВК "Вагнер" бачили в Малабо, столиці Екваторіальної…

42 хв. ago

Меган Маркл з’явилася на тенісному турнірі в образі за $40 тисяч

43-річна дружина принца Гаррі Меган Маркл відвідала благодійний тенісний турнір у Лос-Анджелесі, а модні оглядачі…

51 хв. ago